http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POSLOVNA ODLUKA

Wii U neće pokretati ni DVD ni Blu-Ray medije

wiiu
Iz Nintenda je i službeno potvrđeno da nova konzola neće biti u stanju pokretati dva najpopularnija medija današnjice

Kada se pojavio na tržištu, Xbox 360 je podržavao DVD i HD-DVD medije, a PlayStation 3 DVD i Blu-Ray. Nakon nekog vremena, završen je 'rat' između HD-DVD-a i Blu-Raya iz kojega je kao pobjednik izašao Blu-Ray. Xbox 360 je s vremenom odlučio da neće ugrađivati podršku za HD-DVD u novije modele, dok se potez Sonyja da ugradi podršku za Blu-Ray pokazao izvrsnim, s obzirom da je dobar dio kupaca PlayStationa 3 kupio tu konzolu baš zbog podrške za Blu-Ray.

 

Da skratimo priču, nedavno najavljeni Nintendo Wii U neće podržavati ni DVD ni Blu-Ray. Ni VHS, zaboga. Istina, već na E3-u najavljeno je da će igre za Wii U biti na potpuno novom formatu kapaciteta 25 GB (isto kao i Blu-Ray), no nitko se nije nadao tome da na svojoj konzoli neće moći gledati filmove.

 

Nintendo je taj potez obrazložio smanjenjem troškova produkcije konzole s obzirom na potrebu plaćanja patenata za DVD i Blu-Ray (na kojima se Sony nedavno poprilično opekao). Ipak, najvjerojatnije se radi o prevenciji piratizacije. Uvede li Nintendo potpuno novi medij na tržište, za koji ne postoje prazni mediji, ali ni uređaji koji bi omogućavali zapisivanje na njega, praktički je osiguran od omraženog piratluka.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije