http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

'PS 3 TEK SADA NA VRHU'

'PlayStation 4 još daleko od izlaska!'

Nakon što je Nintendo otkrio svoju konzolu Wii U, a glasine da je nasljednik Xboxa 360 već u razvoju postaju sve glasnije, oglasio se Sony iz kojega i dalje naglašavaju da se PS4 još dugo neće pojaviti na tržištu

Ako se vratimo u prošlost, u vrijeme prošle generacije konzola, situacija je bila ovakva: PlayStation 2 na tržištu se pojavio 2000. godine, a PlayStation 3 nadomjestio ga je 2006. Microsoftov Xbox svjetlo dana ugledao je 2001. da bi ga 2005. zamijenio Xbox 360.   

 

Ako uzmemo kao nekakvo mjerilo izmjene generacija razliku između izlaska PS2 i PS3, PlayStation 4 bi se na tržištu trebao pojaviti već sljedeće godine. No to se očigledno neće dogoditi, a iz Sonyja nas i dalje uvjeravaju da ćemo se još načekati do izlaska nasljednika PS3.

 

Naime, predsjednik PlayStationa US Jack Tretton za Forbes je izjavio da PlayStation 3 tek sada doživljava svoj vrhunac: 'Tehnološki, mislim da trenutačno ne možemo ponuditi nešto značajnije bolje od ovoga što imamo.'

 

'Ono što vidimo kod konkurencije je to da pokušavaju implementirati stvari koje PlayStation 3 već ima', naglasio je Tretton pritom vjerojatno upirući prst u Wii U. (pomalo neopravdano – ipak je Sony svoj Move bazirao na Nintendovoj ideji)

 

'Ništa u Nintendovoj prezentaciji na E3-u nije nas uvjerilo da se zamislimo i da počnemo raditi na novoj konzoli. Multimedijska konzola? HD gaming? Sve to mi smo predstavili još 2006. godine', zaključio je Tretton.

 

Moramo se složiti, a slično smo viđenje i sami iznijeli u osvrtu na Wii U konzolu. Naime, mnogima je nejasna ideja i vizija koju Nintendo ima jer očito je da Wii U jednostavno nema potencijala za predvodi sljedeću generaciju konzola. S druge strane, legende poput Johna Carmacka sve su glasnije u mišljenjima da trenutna generacija konzola još nije dovoljno iskorištena.

 

Također, zamisliti se možemo i nad prvim videom koji prikazuje Battlefield 3 u akciji na PlayStationu 3 o čemu smo pisali prošlog tjedna. Naime, Battlefield 3 bit će vizualno najimpresivnija igra današnjice. Verzija za konzole bit će nešto inferiornija, no sigurni smo da će izgledati kao recimo na 'Medium' postavkama na PC-u. Ako sada sjedite za jednim solidnim računalom koje bez brige tjera Crysis 2 na 'high' postavkama, možete biti sigurni da ćete Battlefield 3 moći vrtjeti na – postavkama 'Medium'.

 

Vaše računalo staro je godinu ili dvije, a konzole sadašnje generacije imaju već više od pet godina iza sebe. Sprečavaju li konzole doista napredak igara ili upravo one tjeraju razvojne studije da unapređuju tehnologiju neprekidnom optimizacijom?! Zaključite sami.

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije