http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PREDSTAVLJEN I PLAYSTATION MONITOR

Sony testira 3D 'virtual reality' igre

sony
Virtualna stvarnost u tri dimenzije golica čovjekovu maštu već desetljećima, najbolje to znaju i fanovi 'Zvjezdanih staza', a sada je u razvoj konkretne tehnologije krenuo i Sony

Nakon što se na tržištu pojavio 'Avatar' Jamesa Camerona, 3D tehnologija počela se probijati i na gaming tržište, zahvaljujući prije svega divovima poput Sonyja koji je potajno vidio svoj interes u tome. Iz Sonyja su jedno vrijeme tako stizale izjave da je 3D jedini put u budućnost, najavljivale su se 3D igre i promovirali njihovi 3D televizori neophodni za 3D doživljaj.

 

Ipak, pokazalo se da se radi o još jednom od 3D razdoblja kakvih je bilo već nekoliko kroz povijest kinematografije i danas se više nitko ne kune u 3D tehnologiju kao dio gaminga. Tehnologija je jednostavno još uvijek preskupa da bi je prigrlile mase. Čak ni Nintendov 3DS nema očekivanu prođu.

 

Nakon zaborava 3D-a, Sony se okreće virtualnoj stvarnosti, a na CES-u je predstavljen i njihov headset futurističkog izgleda (slika iznad teksta) koji omogućava doživljaj virtualne stvarnosti u sve tri dimenzije.

 

Mick Hocking (Sony Worldwide Studios) je za Develop potvrdio da se intenzivno radi na testiranju headseta iako još ne postoje nikakvi planovi za lansiranje proizvoda na tržište. Bliže lansiranju ipak je predstavljeni PlayStation monitor, koji omogućava dvojici igrača da igraju jedan protiv drugoga, s tim da u isto vrijeme svaki od njih koristi cijeli ekran. Dakle, monitor istovremeno prikazuje dvije slike, a svaka je vidljiva kroz jedne od dvojih naočala. Dakle, Sony će nam omogućiti coop igranje bez mrskog nam split-screena. Monitor će se prodavati po cijeni od 499 $, a njegov izlazak najavljen je za jesen ove godine.

 


 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije