http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PILEDRIVER

Stiže 10-jezgreni procesor iz AMD-a

amd
Glasine koje su se ovih dana pojavile tvrde da AMD za sljedeću godinu planira izdanje prvog procesora s čak desetak jezgri, pod kodnim imenom Piledriver

Iako većina vlasnika PC-a koristi procesore s dvije ili četiri jezgre, AMD već navodno planira izdanje procesora s nevjerojatnih desetak jezgri. Glasine kažu se se projekt zasad naziva Piledriver, a bazira se ne  arhitekturi Bulldozer koja je dosad imala do osam jezgri.

 

Do informacije je došao Zol.com.nc koji se dokopao PowerPoint slideova iz AMD-a na kojima je prezentirana strategija za ovu i sljedeću godinu.

 

Piledriver će zahtijevati i potpuno novi socket pod imenom FM2 koji će biti potreban i za Trinity, već najavljeni crossover CPU-a i GPU-a.

 

Sve ovo vrlo su uzbudljive novosti kako za razvoj tehnologije tako i za gejmere, a kako bi Piledriver trebao funkcionirati, moći ćemo djelomično vidjeti već ove godine nakon izlaska procesora AMD FX temeljenog na spomenutom dizajnu Bulldozer s do osam jezgri.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije