http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DEFENSE OF THE ANCIENTS

Valve ovoga mjeseca razotkriva DOTA-u 2

dota2
Defense of the Ancients ili skraćeno DOTA najpopularniji je mod za kultni WarCraft III. Izrade nastavka primio se Valve, a igra će napokon biti predstavljena javnosti krajem ovoga mjeseca

DOTA 2 je prvi put najavljena krajem prošle godine, o čemu smo i sami pisali, što je odmah izazvalo određene kontroverze. Naime, Valve je registrirao ime DOTA iako ono zapravo ne pripada njemu, već zajednici koja je godinama radila na razvoju tog open source projekta. Naravno, obožavatelji su zabrinuti da zbog toga igra više neće biti open source, a i naplaćivat će se. I tomu će najvjerojatnije biti tako. Ipak, radi se o Valveu koji ima kristalno čist dosje, a na izradi DOTA-e 2 angažiran je IceFrog, najzaslužniji čovjek za posljednje inačice prve DOTA-e.

 

Valve će predstaviti igru na GamesConu na natjecanju The International, na kojemu će sudjelovati 16 najboljih svjetskih timova u DOTA-i. Pobjedniku natjecanja Valve će uručiti nagradu od milijun američkih dolara.

 

Igra bi se na tržištu trebala pojaviti kasnije ove godine.

 

Zanimljivo, u isto vrijeme na službenom modu DOTA radi i Blizzard, i to na engineu StarCraft II.

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije