http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NAJVEĆA INDIE IGRA

Minecraft prodan u 3 milijuna primjeraka

minecraft
Iako je tek u beta fazi izrade, Minecraft je do danas prodan u više od tri milijuna primjeraka, potvrdio je autor igre Markus Persson

Prve verzije Minecrafta pojavile su se sredinom 2009. godine, a vrhunac popularnosti igra je dostigla krajem godine, da bi u siječnju ove prešla milijun prodanih primjeraka, kratko nakon ulaska u beta fazu izrade. Shvativši kakav potencijal ima u rukama, autor Markus Persson osnovao je mali studio Mojang da bi nastavio razvijati Minecraft čija bi se puna verzija trebala pojaviti na tržištu u studenom ove godine.

 

Persson je pak ovih dana na svojem profilu na Twitteru (koji i sami vjerno pratimo) objavio da je prodano više od tri milijuna primjeraka Minecrafta, a procjenjuje se da je njegov autor dosad zaradio više od vrtoglavih 35 milijuna funti. Radi se o suludo velikom iznosu ako znamo da je cijeli projekt zapravo započeo iz čiste neobavezne zabave, a igra još nije ni u finalnoj fazi izrade.

 

Naravno, tolika popularnost i zarada privlače i najveće igrače u industriji pa je tako, po priznanju samog Perssona, prostorije Mojanga posjetio i sam šef EA John Riccitiello, a javili su mu se i Bethesdini odvjetnici koji negoduju zbog imena sljedećeg projekta – 'Scrolls'. Naime, oni smatraju da će to ime među igračima izazvati konfuziju i da će miješati 'Scrolls' i 'Skyrim'.

 

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije