http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NAJVJEROJATNIJE

Bez Porschea u Forzi 4

forza4
Koliko god konkurencija bila poželjna u svakoj grani gospodarstva, pa tako i u industriji videoigara, suparništvo ponekad zna biti vrlo kontraproduktivno

Svi ljubitelji Pro Evolution Soccera barem su jednom u životu poželjeli stisnuti šamar glavešinama iz EA jer ne mogu igrati s normalno imenovanim klubovima i igračima. A nisu mogli baš zato jer je FIFA imala sve nabrojano. Licenciranje je ponekad vrlo gadna stvar zato što vlasnici licence često ne dopuštaju konkurenciji korištenje iste, čak ni za poveće financijske svote.

 

Slična stvar sada se događa studiju Turn 10, razvojnom timu zaslužnom za razvoj franšize Forza. Naime, kako je EA zakupila licencu za korištenje automobila Porsche u franšizi Need for Speed, tu mogućnost neće imati Turn 10 koji već više od godinu dana pokušava doći do razumnog dogovora. Međutim, EA to odbija.

 

'Na kraju krajeva, EA odbija bilo kakvu suradnju', objasnio je Brian Ekberg iz Turna 10. 'U 18 mjeseci nekoliko smo puta molili EA da još jednom razmotri svoju odluku, čak smo molili i razne utjecajne ljude iz industrije da lobiraju za nas, no bez uspjeha.'

 

'Poštujemo potrebu EA da svoj biznis vodi na način na koji želi, no mi smo uvijek bili spremni surađivati s drugima jer, na kraju, na gubitku su samo igrači', zaključio je Ekberg misleći pri tome na činjenicu da je Turn 10 u posjedu licence za automobile Ferrari, i to na platformama Xbox 360 i PC.

 

Forza 4 tako će najvjerojatnije ostati bez 35 modela Porschea koje su namjeravali implementirati u igru, iako su djelomično uspjeli zaobići tu restrikciju. Naime, u igru su umjesto službenih Porschea implementirali tzv. RUF-ove – modificirana i neoznačena vozila Porschea.

 

Što se tiče politike EA, apsolutno je ne podržavamo. Radi se o još jednom elitističkom potezu kojim se čini šteta isključivo igračima. No što se čudimo, svi znamo priču s Battlefieldom 3 i Originom.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije