http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VALVE ZADOVOLJAN

Portal 2 najviše prodan na PC-u

portal2
Portal 2 je igra koja je digla kriterije na brojnim područjima, a iznenaditi bi vas mogla i činjenica da je Valveov hit najviše prodan za PC platformu

Otkad se igramo na konzolama trenutne generacije, prodaja igara za PC drastično je pala. Najveći multiplatformski naslovi najviše se prodaju za Xbox 360, slijedi PS3, a na kraju je PC.

 

Uzmemo li za primjer CoD: Black Ops, financijski najuspješniji naslov u povijesti, situacija je ovakva: za Xbox 360 prodano je gotovo 13 milijuna primjeraka, za PS3 10,5 milijuna, a za PC – 1,1 milijun primjeraka.

 

No pravila i tradicije postoje da bi ih se kršilo, a najbolji svježi primjer za to je Valveovo remek-djelo Portal 2. Naime, Gabe Newell, legendarni Valveov glavešina, izjavio je to za Gamasutra.com , iako nisu spominjane konkretne brojke.

 

Ipak, ovo je još jedna potvrda da će i vlasnici PC-a kupiti original ako im ne servirate polufunkcionalni port s konzole i ako im pokažete da vam je stalo. A Valve je oduvijek bio takva tvrtka.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije