http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KATASTROFA

Nintendo u samo šest mjeseci zabilježio gubitak od gotovo milijardu dolara

Nintendo je objavio da je u samo prvih šest mjeseci tekuće fiskalne godine zabilježio gubitak od čak 926 milijuna dolara

Nintendo je u jednoj od najvećih kriza od svog osnutka – pokazalo je to financijsko izvješće za prvih šest mjeseci tekuće fiskalne godine koja završava u ožujku sljedeće godine. Da budemo precizniji – Nintendo je u razdoblju od travnja do rujna ove godine izgubio nevjerojatnih 926 milijuna dolara. Ta činjenica nije zabrinula samo Nintendo i gejmersku industriju, već i japansko gospodarstvo čiji je Nintendo važan čimbenik.

 

Nintendo inače redovito bilježi gubitke u prvoj polovici svake fiskalne godine, no prošle je godine taj gubitak iznosio 'samo' 26 milijuna američkih dolara. U prijevodu – gubitak se ove godine u odnosu na prošlu povećao za gotovo 3.000 posto.

 

Obrazloženje? U Nintendo tvrde da je najveći krivac za katastrofu prije svega vrlo moćni japanski jen u odnosu na sve slabiji američki dolar, a onda i vrlo loša prodaja 3DS konzole koja je najavljivana kao svojevrsna revolucija handheld gejminga.

 

Ipak, Nintendo je siguran da će do kraja fiskalne godine uspjeti umanjiti dug na 264 milijuna američkih dolara, što zapravo i nije neka utjeha. Iako je ova situacija za Nintendo doista katastrofična, nadamo se da to neće poremetiti razvoj nadolazeće Wii U konzole, a tomu se vjerojatno nada i Nintendo. Jer, dogodi li im se još jedan 3DS, ne želimo ni predviđati što bi se moglo dogoditi.

 

Sve o temi:
wii
3ds

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije