http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ISPRAVAK NAVODA

Razvoj Battlefielda 3 započeo na PC-u, završio na konzolama

Battlefield 3
Battlefield 3 jedan je od rijetkih naslova koji su razvijani s namjerom da iskoriste sve potencijale PC platforme, no dobar dio razvojnog procesa odrađen je upravo na konzolama

Prošloga tjedna napokon smo zaigrali Battlefield 3, jedan od najisčekivanijih naslova godine. Kritičari, a ni publika nisu potpuno složni u ocjenama igre: hvali se izvanredan multiplayer, kritizira osrednja singleplayer kampanja. No svi će se složiti da se radi o grafički možda i najljepšoj igri u povijesti gaminga.

 

Podsjećamo, DICE je upravo za BF3 razvio potpuno novi engine pod nazivom Frostbite 2.0. Naravno, kada imate toliko novu i naprednu tehnologiju, valja je prezentirati u punom svjetlu. Zbog toga je BF3 razvijan primarno za PC platformu, iako i na konzolama izgleda iznenađujuće dobro. Ipak, razvoj same igre nije za vrijeme cijeloga procesa tekao na PC platformi, priznali su u DICE-u.

 

'Već smo naglašavali da je PC bio glavna razvojna platforma za igru, no u sredini procesa razvoj smo prenijeli na konzole, kako bismo osigurali da sve tri verzije budu spremne za istovremeni izlazak', otkrio je izvršni direktor u DICE-u Karl-Magnus Troedsson.

 

Ipak, sve tri verzije imaju problema s bugovima i glitchevima, no vrlo je teško na to gledati kao na veliki propust s obzirom na to da je Frostbite 2.0 potpuno nova tehnologija, za čije će usavršavanje biti potrebne godine.

 

 

Našu video recenziju očekujte vrlo uskoro.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije