http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SUSTAV MORALA

Rainbow 6: Patriots – napokon inovacija u FPS žanru?

r6p
FPS naslovi svake su godine sve spektakularniji, ali i kraći, no sjećate li se naslova koji je u posljednjih nekoliko godina donio nešto zaista značajno i novo u žanr?

Usporedimo li FPS naslove od prije desetak godina i danas, razlike su vrlo male. Osim što ćete primijetiti da danas singleplayer kampanje traju maksimalno od pet do šest sati i da se dobar dio tog vremena odnosi na skriptirane scene nad kojima uopće nemate kontrolu. Spektakl je sve veći, a igrivost sve manja. Čast iznimkama, serijalima poput BioShocka.

 

Ipak, neke izmjene u maksimalno ustajali žanr mogao bi uvesti nadolazeći Rainbow 6: Patriots, posljednji nastavak taktičke franšize, koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2013. godine. S obzirom da su iz te tvrtke počeli curiti neki materijali o igri, u Ubisoftu su odlučili objaviti prvi video koji prikazuje kako bi gameplay trebao izgledati. Naglašavamo, ne radi se o in-game scenama, kao što je navedeno i u samom videu:

 

 

Ono zbog čega bi Rainbow 6 mogao biti drugačiji je sustav morala. Naime, igrač će na svakom koraku birati svoj sljedeći potez i donositi etičke odluke, što se jasno vidi i kroz cijeli video. Međutim, nadamo se da će razvojni studio u tom smjeru otići što dalje i dulje i tako omogućiti da naše odluke zaista mijenjaju tok igre, a ne da to rade tek prividno.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije