http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VEĆ ČETVRTU GODINU ZAREDOM

Nakon Nintenda i Sony u velikim financijskim problemima

sony
Stručnjaci predviđaju da će Sony tekuću fiskalnu godinu završiti sa čak 720 milijuna funti gubitka

Nedavno smo pisali o velikim financijskim problemima u koje je upao Nintendo. I dok je Nintendo u samo šest mjeseci napravo gotovo milijardu dolara duga, predviđa se da će do kraja fiskalne godine uspjeti ublažiti situaciju i završiti je sa 'samo' 246 milijuna američkih dolara gubitka.

 

Iako se činilo da je ovaj japanski div iznimka, pokazuje se da je njegov  konkurent u još većim problemima. Naime, agencija za financijske rejtinge Standard & Poor smanjila je Sonyju kreditni rejting na A- zbog sve lošije Sonyjeve pozicije na TV tržištu, ali i velikih gubitaka Sony & Ericssona.

 

Sony je prošloga tjedna objavio gubitak od 12.8 milijuna funti u prošla tri mjeseca, a struka predivđa da će ta brojka do kraja fiskalne godine narasti do vrtoglavih 720 milijuna funti. U prijevodu, radi se o više od milijardu dolara gubitka zbog čega će Sony već četvrtu godinu završiti s gubitkom.

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije