http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BI PA NE BI

Ubisoft (opet) odustaje od problematičnog DRM-a

ubisoft
Iz Ubisofta je objavljeno da nadolazeći Assassin's Creed: Revelations ipak neće zahtijevati stalnu internetsku vezu za igranje

Priča o Ubisoftu i antipiratskoj zaštiti koju koriste njegove igre sve je bizarnija. Naime, iz Ubisofta je objavljeno da Assassin's Creed: Revelations neće sadržati DRM koji zahtijeva stalnu internetsku vezu da bi se igra mogla pokrenuti. Doduše, aktivacija igre nakon instalacije izvršavat će se preko interneta, ali nakon toga internetska veza više vam neće biti potrebna.

 

Zanimljivo je zapravo da se Ubisoft spomenutog DRM-a već jednom odrekao, i to prije izlaska AC: Brotherhooda, da bi ga opet implementirao u nedavno izašlom Driver: San Franciscu. Nekoliko tjedana nakon izlaska to je riješeno patchem pa veza opet nije bila potrebna. U čemu je zapravo problem i zašto jedna toliko velika tvrtka hirovito mijenja svoju politiku, jasno je samo njoj.

 

Pirati će se na sve to pak samo nasmijati, jer zaista – svejedno je. Svaka zaštita probija se u pravilu na dan izdanja pojedine igre.

 

Nadamo se da će Ubisoftov primjer u obzir uzeti i Blizzard koji je najavio da se Diablo III neće moći igrati bez konstantne internetske veze.

 

U međuvremenu se možemo prisjetiti odlične DRM zaštite koju koristi studio Bohemia Interactive, zaslužan za igre poput ArmA i Take on Helicopters. Naime, njihova FADE zaštita dopušta vam da nesmetano instalirate i zaigrate igru, a onda se počne manifestirati u formi glitcheva unutar same igre. Likovi pokretani AI-jem počnu se neobično ponašati, ciljnik vam drhti, a slika se počinje izobličavati kao da igrate pod vodom.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije