http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

URBANI NOGOMET

FIFA Street 2012

fifa street
Datum objave:
06.12.2011 15:00
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Franšiza FIFA Street namijenjena je prvenstveno igračima koji od nogometa očekuju nešto više. Brži i dinamičniji tempo, akrobatske poteze te spektakularne golove
Za razliku od svog 'velikog' brata gdje su točno utvrđena pravila nogometne igre, FIFA Street nudi igračima nešto drugačiju vrstu zabave, u kojoj je naglasak više stavljen na vještinu samog igrača. Poanta je doduše ostala ista (ubaciti loptu u protivnikovu mrežu), ali su pravila puno 'mekša' i fleksibilnija. Ovo je četvrti nastavak u serijalu i dok su prethodne igre imale grafiku nalik na crtani film, izdvajajući se po tome od standardnih FIFA naslova, takav koncept očito nije baš dobro prolazio kod korisnika te je izdavač odlučio stvari malo promijeniti. Imajući to na umu nova FIFA Street će izgledati mnogo ozbiljnije i profesionalnije te će puno više nalikovati FIFA-i, ali bez poznatih stadiona najvećih europskih klubova.

Igrin gameplay je također mnogo sličniji franšizi FIFA nego ranije s, naravno, većim naglaskom na izvođenju raznih trikova te duelima jedan na jedan između igrača koji napada i onog koji se brani. Napadački dribling izvodit ćete pritiskom na tipku trigger te pažljivim pomicanjem analogne gljive kako biste što efikasnije i sa stilom prošli zbunjenog protivnika koji nakon što zabijete gol neće znati što ga je snašlo. Prema najavama igrinog izdavača, u naslovu će biti preko 50 novih trikova u odnosu na prošle nastavke FIFA Streeta.

Osim već spomenutih trikova koji se daju izvoditi i neminovnog divljenja okoline kada ih spojite u niz, FIFA Street se ne sastoji isključivo od vratolomija i nemogućih dodavanja. Ona u sebi sadrži i značajnu taktičku dimenziju zbog smanjenog broja igrača u polju. Kada se sučele momčadi od po pet igrača za razliku od standardnih jedanaest, dinamika igre eksponencijalno raste te su susreti zbog toga uvijek zanimljivi i neizvjesni. Oni koji dosad nisu imali prilike zaigrati ovakvu vrstu nogometa ne moraju previše brinuti jer je novi stil igranja vrlo intuitivan i lako ga se usvaja premda će pravi znalci uvijek imati određenu prednost. Povrh toga, neće se morati toliko baviti taktičkim postavkama i balansiranjem između obrane i napada kao što je to slučaj u 'velikim' FIFA-ma.

Zaboravite na pompozne stadione i uređene travnjake jer će vas FIFA Street odvesti na razna mjesta na kojima ne biste ni pomislili da se može igrati na 'dva mala'. Od košarkaških igrališta do krovova nebodera i svega što dođe između toga. U igri će biti oko 35 lokaliteta razasutih po čitavom svijetu, a svako mjesto će imati svoje specifičnosti koje će utjecati na sam gameplay. Primjerice, ako igrate na zatvorenom igralištu ili onom s visokim zidovima, moći ćete koristiti odbijene lopte kako biste stekli taktičku prednost i lakše prošli čuvara.

Igra će sadržavati i multiplayer komponentu, tako da se u hladne zimske dane možete naći s prijateljima na virtualnom terenu kako biste zajedno odigrali nekoliko partija. FIFA Street nije igra za svakoga i onaj tko više voli klasičnu iteraciju ove predivne igre možda će ostati pomalo razočaran. S druge strane, svi koji vole bržu i dinamičniju akciju upotpunjenu trikovima ne bi smjeli propustiti ovaj naslov jer bi mogli ostati bez sati i sati odlične zabave. FIFA Street bi se trebao pojaviti u ožujku 2012. godine za PlayStation 3 i Xbox 360.FIFA Street trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije