http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NOVI XBOX KRAJEM 2012.?

Nova generacija konzola već sljedeće godine?

xbox360_eksplozija
Pojavile su se nove glasine prema kojima neki razvojni studiji već rade na radnim verzijama sljedeće Microsoftove i Sonyjeve konzole

U posljednjih godinu dana sve su glasnije rasprave oko potrebe za sljedećom generacijom konzola. Budimo realni – Xbox 360 i PlayStation 3 dostigli su svoj vrh. Daleko su i stigli, jer ako danas bacite pogled na listu komponenti koje se nalaze u ovim konzolama shvatit ćete da razvojni studiji rade fenomenalan posao optimizirajući najnovije hitove koji često na konzolama izgledaju isto kao i na PC-u.

 

Isto tako treba biti iskren i reći da se danas industrija igara ne vrti oko PC-a već oko konzola. Konzole diktiraju tempo, a tako će zasigurno biti i u nekoliko nadolazećih godina. Ne iznenađuje stoga činjenica da Microsoft i Sony najvjerojatnije polagano rade na razvoju svojih budućih konzola. No, svakako iznenađuju najnovije glasine prema kojima bi se sljedeća generacija konzola na tržištu trebala pojaviti – već sljedeće godine. Da, znamo da je Wii U već ranije najavljen za 2012. godinu, međutim on sigurno ne predstavlja tu 'sljedeću generaciju' s obzirom na hardverske specifikacije koje će biti tek nešto jače od Xboxa 360 i PlayStationa 3.

 

Magazin Edge donosi priču kako je Microsoft Ubisoft Montrealu i EA-u već dostavio radne verzije svoje nadolazeće konzole. Prema njihovom izvoru, radi se doslovno o PC-u s komponentama kakve bi se trebale pronaći u sljedećem Xboxu, a prvi prototipi konzola u odabranim razvojnim studijima trebali bi biti dostavljeni u blagdansko razdoblje. Prema istom izvoru, novi Xbox mogao bi biti predstavljen već u siječnju sljedeće godine na CES-u u Las Vegasu.

 

Iz drugih pak izvora dolaze glasine da je jedan od Sonyjevih studija potpuno obustavio rad na PlayStation 3 igrama te se fokusirao na razvoj grafičke tehnologije za nadolazeću Sonyjevu igraću konzolu.

 

Naravno, u Microsoftu i Sonyju šute, a šutnja će se sigurno nastaviti još barem nekoliko mjeseci. Naglašavamo, zasada se radi tek o neslužbenim glasinama koje nisu potvrđene ni iz jednog izvora, no da u njima ima logike – ima. Sljedeći Xbox na tržištu bi se tako trebao pojaviti već krajem sljedeće godine što je praktički posljednji vlak za sljedeću generaciju s obzirom na sve zahtjevnije igre. Iako i na konzolama izgleda izvrsno, Battlefield 3 najzornije je pokazao da je ova generacija dostigla svoj vrh i da dalje jednostavno ne ide.

 

Što će pak biti s Nintendom i njihovom Wii U konzolom? Nintendo je opet malo požurio stvari s namjerom da kao i u trenutnoj generaciji bude prva tvrtka s novom konzolom na tržištu, no teško je očekivati da će se uspjeh Wii-ja moći ponoviti, posebice s mogućnošću izlaska nove Microsoftove konzole iste godine. Uz to, Nintendo je prilično uzburkan katastrofalnim financijskim stanjem i neuspjehom 3DS konzole, ali u još gorem financijskom stanju je i Sony.

 

U svakom slučaju, očekuje nas vrlo uzbudljiva godina u kojoj ćemo iz ugode naslonjača moći pratiti utrku tri giganta za što veći udio na gaming tržištu. Pripremite tonu kokica, grickalica i popratnih potrepština.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije