http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NEUZBUDLJIVI TINTIN

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

taot
Danas zrele generacije odrastale su na stripu Tintin, dok će se oni mlađi s ovim plavokosim reporterom upoznati preko Spielbergovog filma ili pak – igre

'Les Aventures de Tintin' izvorni je naziv strip-serijala belgijca Georgesa Remia. Strip je prvi put objavljen još davne 1929. godine, kasnije (početkom 90-ih) strip je ekraniziran u crtić, a ove godine dobili smo i animirani 3D film i istoimenu igru – ' The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn'.

 

S obzirom da se igra bazira na radnji filma, preporučujemo vam da prvo pogledate film kako vam isti ne bi bio pokvaren poznatim činjenicama iz igre. Igru je inače producirao studio Ubisoft Montpellier, zbog čega su i naša očekivanja bila relativno visoka – isti je studio naime radio i na odličnoj igri 'Beyond Good and Evil' čiji nastavak i dalje vrlo nestrpljivo iščekujemo.

 

 

Imajući na umu kako obično izgledaju igre rađene po filmovima, dobili smo otprilike ono što smo i očekivali. 'The Secret of The Unicorn' je tipična platformerska igra s elementima akcijske avanture.

 

Radnja igre, kao i filma uostalom, vrti se oko tri zagonetne makete jedrenjaka koji skrivaju 'tajnu jednoroga'. Priča je ispričana na vrlo dobar način kroz atraktivne cut scene s vrlo uvjerljivom i živopisnom paletom likova. Na kraju će se pokazati da je upravo priča ta koja vas tjera da dovršite igru do kraja s obzirom da gameplay već nakon sat-dva postane prilično repetitivan i – zamoran.

 

Kao što smo već naveli – 'The Adventures of Tintin' tipična je platformerska igra u kojoj ćete Tintina pratiti čas s kamerom iza leđa, čas s boka s ogromnim pregledom prostora. Gameplay se tu praktički svodi na borbu i rješavanje zagonetki, što je izvedeno vrlo dobro, no s premalo raznolikosti. U borbi vam je ponuđeno tek nekoliko osnovnih udaraca uz nekoliko trikova poput sakrivanja u bačvu te onemogućavanja neprijatelja udaranjem poklopcem u glavu. Ipak, borba će vam određeno vrijeme biti sasvim zabavna s obzirom na komične animacije i jako dobro izvedeno korištenje prostora koje se često, u jeku jedne borbe, proteže i do tri vertikalne razine. Kasnije će stvari postajati sve uzbudljivije jer će protivnici imati sve glomazniji oklop i sve jače naoružanje, no i to se lako rješava postavljanjem kore banane na pod. Rezultat je urnebesan!

 

Zagonetke se pak svode na bacanje objekta A na površinu B kako bi se aktivirao mehanizam C i slične već viđene postupke.

 

Platformiranje će s vremena na vrijeme biti 'razbijeno' drive'n'shoot sekvencama u kojima ćete ili upravljati nekim vozilom ili pucati iz njega na neprijatelje – ili oboje. Iako možda očekujete da takvi trenuci razbijaju monotonost, u ovoj igri tomu nije tako s obzirom da su sekvence odrađene prilično traljavo. Upravljanje vozilima vrlo je grubo i podsjeća na guranje kutija u prostoru. U redu, ne očekujemo Forzu 4, ali da se na ovim dijelovima igre moglo više poraditi – moglo se.

 

S tehničke strane igra izgleda i zvuči jako dobro i tu joj se zaista nema što prigovoriti, a da stvar bude bolja – radi i na vrlo slabim konfiguracijama bez ikakvih problema.

 

Na kraju krajeva, The Adventures of Tintin' vrlo je teško preporučiti. Igra izgleda zaista lijepo, zabavna je i odiše izvrsnom atmosferom i svojevrsnim šarmom. No, nažalost – pada na najvažnijem ispitu – igrivosti. Čak ni starijim osnovnoškolcima ni platformerski aspekt ni zagonetke vjerojatno neće predstavljati problem. Ako ste pak veliki fan Tintina ili imate dijete spremno za prve korake pred računalom ili konzolom, onda vam 'The Secret of Unicorn' ipak možemo preporučiti.

 

I, da, svakako pogledajte film u kinima.

 

Ocjena: -3

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije