http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PRESEDAN U GEJMINGU

Skyrim dobio maksimalnu ocjenu Famitsua

Famitsu je jedan od najuglednijih i najstarijih japanskih gaming tiskovina koji nikad dosad nijednoj igri sa zapada nije dodijelio maksimalnu ocjenu – sve do danas

The Elder Scrolls: Skyrim prva je zapadnjačka igra kojoj je japanski Famitsu dodijelio maksimalnu ocjenu i tek 18. igra koja je tu ocjenu dobila još od osnutka tiskovine davne 1986. godine. Famitsu inače slovi za jedan od najuglednijih japanskih magazina posvećenih gamingu a specifičan je po tome što svaku igru recenziraju po četiri recenzenta. Nakon toga svaki recenzent daje svoju ocjenu iz čega se na kraju zbraja konačna ocjena.

 

Skyrim je tako zaradio savršenih 40/40 i našao se u društvu legendarnih igara poput The Legend of Zelda: Ocarina of Time te Soulcalibura. Ta ocjena će sigurno pomoći Skyrimu u komercijalnom uspjehu u Japanu gdje će ta igra izaći tek sljedeći tjedan – 8. prosinca.

 

Skyrim je u ostatku svijeta dosad prodan u nešto više od 3.5 milijuna primjeraka od čega se pola milijuna odnosi na PC verziju, dva milijuna na Xbox 360 verziju te nešto manje od milijun primjeraka na PS3 verziju. Digitalna prodaja koja je danas vrlo značajan faktor nije ubrojena u navedene podatke.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije