http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NOVI DOKAZI IZ ŠVEDSKE

Šveđani dokazali da igre ne čine djecu nasilnima

new super mario bros wii nintendo
Najnovija vijest iz švedskog medijskog koncila donosi neke jako zanimljive zaključke

Prema švedskoj studiji provedenoj na deset godina drugih studija, čini se, igre ipak nisu glavni krivci zašto vam se klinci vješaju za luster nakon pola sata Super Maria. Prema njima, većina dosadašnjih istraživanja koja su dokazala kako igre uzrokuju agresivnost - nije u potpunosti u pravu. Razlog tome je činjenica da 'sukobi unutar obitelji i loši higijenski uvjeti dijete mogu više privući video igrama, te u konačnici povećati razinu agresivnosti'.

 

Majka svih zala!

 

Poanta ove studije je da manje-više sve dosadašnje studije nikako ne uspijevaju direktno povezati agresivnost kod djece s igranjem video igara. U svakom dosadašnjem slučaju nešto je potenciralo to psihološko stanje, čime upravo i dolaze do zaključka da igre kao takve same po sebi ne mogu uzrokovati izravno povećanje agresivnosti kod mališana. Također je navedeno kako 'dosadašnje studije koriste različite načine praćenja uzroka dječje agresije, što uzrokuje zbunjujuće rezultate'.

 

 

 

Dajte malom ovo i za deset godina imate lančani sudar u kvartu...

 

 

Iskreno, potpuno se slažemo sa stručnjacima s instituta. Lako je kriviti video igre za agresivnost djeteta, dok u velikoj većini slučajeva uzrok leži u manjku pažnje/odgoja samih roditelja. Uvijek je lako okriviti nešto o čemu se malo toga zna (ili skočiti na autobus 'igre su loše za klince'), a teško je propitati je li uzrok tome možda očitiji i bliži nego što se misli.

 

Minecraft... raj za agresiju!

 

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije