http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BUGOVIMA PROTIV ILEGALNIH KOPIJA

Serious Sam 3: domišljata zaštita od pirata

ss3
Croteam se s piratima odlučio baciti ukoštac na doista poseban način

Piratstvo je općeniti problem kod gaminga. Poglavito PC gaminga gdje sama platforma nema unificirani sustav zaštite autorskog sadržaja. Croteam, ekipa iza... ma znate čega već, na domišljati način je odlučila zaštititi svoj novi naslov, Serious Sam 3. Osim očite zaštite samog medija, ubačeno je i nekoliko interesantnih 'bugova' koji će korisnicima piratizirane kopije prouzročiti dodatnu dozu glavobolje.

 

 

 

Neuništivi škorpion smrti 2

 

 

Prvi, koji je već postao popularan u kuloarima, definitivno je fenomen neuništivog škorpiona. Drugi, koji je otkriven nedavno, još je zabavniji, a tiče se sposobnosti ciljanja.

 

 

Pistolero iz McDonaldsa...

 

Konkretno, igra ima neugodnu tendenciju tjerati pogled prema gore u najmanje poželjnom trenutku. Kao što se vidi kod priloženog filmića, nemogućnost gledanja ispred sebe prouzrokuje povremenu smrt. Dobro, ne povremenu - prije bismo rekli, redovitu. Zanimljiv i domišljat način ovakve zaštite softvera ima prednost pred ostalim 'popularnim' metodama upravo zbog toga jer ga je teže probiti. Na ovaj način se 'vrhunac' prodaje osigurava od neželjene navale piratskih kopija sve do trena kada one ne mogu baš toliko naštetiti inicijalnoj prodanosti. Naravno, ovakav način zaštite poznat je i otprije. Tko se ne bi sjetio čuvenih Settlersa čije su piratske kopije bile toliko bugovite da ih nitko nije mogao igrati. Bilo kako bilo, svaka čast, Croteam! Firme poput Ubisofta mogle bi štošta naučiti od vas.

 

 

Look to the skies!

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije