http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POTRES U GAMING INDUSTRIJI

Iran na Battlefield 3 odgovorio - igrom

Battlefield 3
Iran uskoro priprema bizarni novi naslov za političko prepucavanje s EA-om

Kao što vrlo vjerojatno znate, radnja novog Battlefielda bavi se (među ostalim) i zamišljenim napadom američkih snaga na Teheran. Uzevši ovo k srcu, iranske vlasti odlučile su ozbiljno odgovoriti na prijetnju zabavnim softverom. Izvršni rukovoditelj Iranskog nacionalnog odbora za videoigre (da, postoji i to), Behrooz Minaei, nedavno je objavio rad na novom naslovu pod imenom Napad na Tel Aviv.

 

Kontroverzni multiplayer u TEHERANUARGH!

 

 

 

Battlefield 3 je, naime, nakon svog izlaska s razlogom podignuo mnogo prašine u Iranu. Nakon pisma prigovora od iranskog ministarstva (te, naravno, EA-ovog protokolarnog oglušivanja na prigovore), Battlefield 3 zabranjen je u Iranu. Kao konačni odgovor na uvredljivu igru koja 'na neprihvatljiv i uvredljiv način opisuje napad na Teheran', svi lokalni developeri ujedinili su snage te odlučili napraviti multiplayer igru za 24 igrača u kojoj - napadate Tel Aviv. Da stvar bude još bizarnija, čitavu stvar financira iranska vlada.

 

 

 

Tenzije među Izraelom i Iranom. Malo pozadinske informacije

 

 

Iako igra vjerojatno neće postići jednaki uspjeh kao novi Battlefield, uvjereni smo da će, ako već ništa drugo, zadovoljiti povrijeđeni nacionalni ponos svih iranskih gejmera i onih koji se tako osjećaju.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije