http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GALOPIRAJUĆI IZNOSI

Modern Warfare 3 do milijarde brže od Avatara

KA_MW3
Da dođe do zarade od milijardu dolara, najnovijem Call of Dutyju trebalo je samo 16 dana

Nakon cijele palete srušenih financijskih i prodajnih rekorda, Call of Duty: Modern Warfare 3 dostigao je još jedan. Naime, ekipa iz Activisiona pohvalila se činjenicom da je MW3 do zarade od milijardu dolara stigao u samo 16 dana, dok je primerice megauspješnom filmu Jamesa Camerona 'Avatar' za to trebalo – dan više.

 

Podsjećamo, MW3 je samo u prvome danu prodan u gotovo desetak milijuna primjeraka, da bi mu se zarada već u prvih pet dana popela na 750 milijuna dolara.

 

Najviše primjeraka prodano je za Xbox 3609,3 milijuna, slijedi PS3 s 7,11 milijuna, PC s tek nešto više od 600.000 primjeraka i Wii s nešto manje od 200.000 primjeraka.

 

Ipak, valja imati na umu da su podaci prodaje prikupljeni samo iz SAD-a, Europe i Japana, što je otprilike 75% svjetske prodaje, ali i to da u navedene brojke nisu ubrojene digitalne kopije sa Steama i sličnih servisa.

 

Glavni konkurent Battlefield 3 na Xboxu 360 je prodan u nešto manje od četiri milijuna primjeraka, milijun više no PS3 verzija, dok je PC verzija dostigla gotovo milijun primjeraka i na tom polju ipak porazila MW3.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije