http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

AUTOR ICOA

Legendarni Fumito Ueda napušta Sony

the-last-guardian-21
Nakon nekoliko dana neslužbenih i nepotvrđenih informacija stigla je i službena obavijest – Fumito Ueda, autor dvije najuspješnije ekskluzive za PlayStation, napustio je Sony

Vijest o odlasku Fumita Uede iz Sonyja zasigurno će razočarati mnoge vlasnike PlayStation konzola. Ueda je, naime, kreator dvije najuspješnije ekskluzive u povijesti PlayStationa – Icoa i Shadow of the Collosusa.

 

Ueda se Sonyju priključio 1997. godine gdje je predvodio vlastiti razvojni studio pod imenom Team Ico koji trenutno radi na naslovu pod imenom The Last Guardian. Fumito će nastaviti raditi na toj igri sve do njena dovršetka kao vanjski suradnik, a nakon toga će prekinuti sve službene veze sa Sonyjem.

 

Znači li to potpuni izlazak iz gaming industrije ili tek promjenu sredine, znat ćemo vjerojatno vrlo uskoro.

 

The Last Guardian, također PlayStation 3 eksluziva, na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom sljedeće godine.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije