http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

THE LAST OF US

Naughty Dog novom igrom želi mijenjati industriju

tlou
Autori fenomenalne franšize Uncharted na nedavnoj dodjeli nagrada Spike Video Gaming najavili su potpuno novi naslov – The Last of Us. Pomoću njega, kažu, žele promijeniti 'cijelu j**enu industriju'

Naughty Dog je upravo završio trilogiju Uncharted i na nedavno održanim Spike TV nagradama najavio potpuno novu igru pod imenom The Last of Us. Radi se o PlayStation 3 franšizi za koju su se teaseri počeli pojavljivati još prije nekoliko tjedana, a bili su sastavljeni od snimaka prosvjeda koji u prošlih godinu dana zaista nisu bili rijetkost. Neki su čak nagađali da se radi o novoj igri Guerilla Gamesa, no na veselje mnogih to je na kraju ipak Naughty Dog.

 

A oni su se, čini se, posla prihvatili vrlo ozbiljno. Iako je moguće da će to biti njihova posljednja PS3 igra, čisto zbog smjene generacija, Naughty Dog s The Last of Us želi mijenjati način na koji funkcionira čitava industrija.

 

'Želim da razvojni studiji shvate neke stvari, da sami sebi kažu: 'U redu, moramo savladati vještinu pričanja priče, moramo maksimalno uključiti glumce kako bi oni dali sve od sebe. To je ono što želimo učiniti', izjavio je kreativni direktor i pisac Neil Druckmann za Eurogamer.net.

 

'Mi u Naughty Dogu jako se trudimo uvijek biti bolji. Vidimo da izlaze igre koje su zabavne i uzbudljive, no onda u recenzijama čitamo i to da imaju vrhunski storytelling, a jednostavno nemaju. To nas obeshrabruje', osvrnuo se Druckmann i na dio odgovornosti recenzenata koji daju izvrsne ocjene tek prosječnim igrama. 'Kritika mora dignuti ljestvicu jer inače se ništa neće promijeniti. Mi ćemo gurati i dalje što bolje možemo kako bis,p ostvarili ovu priču (The Last of Us, op. a.) i nadamo se da će to primijetiti i ostali i slijediti naš primjer.

 

Prema njemu, industrija griješi u tome što se ne fokusira na likove već na čudovišta i šokantne situacije. Neil Druckmann progovorio je i o najavljenoj igri The Last of Us: 'Znam da će ovo zvučati sladunjavo i da se nekima neće svidjeti, ali The Last of Us je zapravo ljubavna priča. Ne romantična, već ljubavna priča o roditeljskoj vezi između oca i kćeri.'

 

'Ovo neće biti tek još jedna zombi igra. Bit će to potpuno nevjerojatno iskustvo kakvo nije ponudila još ni jedna igra u ovom žanru', zaključio je Bruce Straley, direktor za igre.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije