http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POČETAK NOVE MMO ERE?

Napokon lansiran Star Wars: The Old Republic!

swtor
EA, LucasArts i BioWare odradili su ogroman posao i nakon nekoliko godina produkcije u rad pustili najisčekivaniji MMO još od izlaska World of Warcrafta

Stotine tisuća igrača iz S. Amerike i Europe upravo provodi svoje prve sate u Star Wars: The Old Republicu, najisčekivanijem MMO-u još od 2004. godine i izlaska World of Warcrafta. Prema prvim procjenama Douga Creuzta, analitičara Cowen & Companyja, igru je već prije službenog lansiranja igralo između milijun i milijun i pol igrača koji su igru kupili u pretprodaji i zbog toga imali nešto raniji pristup. Brojke su danas vjerojatno još impresivnije s obzirom na službeno lansiranje.

 

EA je zasad za funkcioniranje igre aktivirao 140 servera (77 u SAD-u, 63 u Europi), dok primjerice Blizzard održava ukupno 491 server za igrače iz SAD-a i Europe kojih je oko 4.5 milijuna. Već u nekoliko narednih mjeseci biti će vidljivo je li SW:TOR polučio očekivani uspjeh s obzirom na pad, rast ili održanje iste razine broja pretplatnika. Ekipa iz EA koji je zadužen za izdavanje igre i održavanje servera već tjednima poručuje da je za isplativost njihovog MMO-a potrebno tek 500.000 pretplatnika, no u to je teško povjerovati s obzirom da je The Old Republic jedna od najskupljih, ako i ne najskuplja igra u povijesti. Uz to, tu je i za EA nepovoljan ugovor s LucasArtsom koji u igru nije uložio ništa a kojemu ide čak 35% sve dobiti od prodaje igre i pretplata.

 

Podsjećamo, radnja The Old Republica smještena je 3000 godina prije radnje Star Wars filmova, a produkcija igre toliko je visoka da će gotovo svaki quest imati cut-scene, svaka rasa ima svoj jedinstveni voice-over. Svaka klasa ima jedinstvene questove a njihov završetak nikada nije do kraja definiran. Na vama je da odlučite kako ga izvršiti, a ako za određeni quest uopće niste raspoloženi, jednostavno možete ubiti quest-givera. Ili barem izginuti u pokušaju.

 

I vi ste zaigrali ili planirate zaigrati Star Wars: The Old Repubic? Ostavite svoje komentare ispod teksta ili na službenoj Facebook stranici GameReporta.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije