http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

780 PETABAJTA

Steam u godinu dana narastao za 100%

Steam sedmu godinu zaredom bilježi rast od sto posto u odnosu na godinu prije

Valve je napokon objavio prodajne rezultate servisa Steam koji se inače tijekom godine uopće ne objavljuju. Statistike prodaje PC naslova tako su uvijek vrlo problematične, jer je evidencija sa Steama nedostupna, a upravo Steam zauzima sve veći udio u tom području, ako ne i najveći.

 

No, eto, kraj je godine pa se i Valve odlučio pohvaliti dobrim prodajnim rezultatima. Naime, prodaja igara u 2011. u odnosu na 2010. porasla je za čak više od 100 posto. Da stvar bude još nevjerojatnija, Steam porast od minimalno 100 posto bilježi već sedam godina zaredom.

 

Kupci igara na Steamu u protekloj su godini downloadali nevjerojatnih 780 petabajta zbog čega je Steam udvostručio i kapacitet servera kako bi zadržao solidnu brzinu downloada. Tijekom 2011. registrirano je 14,5 milijuna igara s implementiranim Steamworksom što je povećanje od 67 posto u odnosu na godinu prije.

 

Na Steamu se trenutačno može kupiti više od 1.800 naslova za PC i Mac, a servis koristi više od 40 milijuna ljudi. Za vrijeme blagdana srušen je još jedan rekord – Steam je istovremeno koristilo više od pet milijuna ljudi.

 

Sve o temi:
mac
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije