http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

U KORIST BETHESDE

Kako je završila borba za Fallout MMO

fnw
Nakon višegodišnje parnice Interplay i Bathesda došli su do nagodbe. U prijevodu – Fallout MMO-a neće biti, barem ne zasad, a kad ga i bude, Interplay s njim sigurno neće imati nikakve veze

Prije nekoliko dana pisali smo o nagodbi Interplaya i Bethesde po pitanju Fallout MMO-a. Naime, Interplay je želio nastaviti rad na započetom projektu Fallout MMO, a Bethesda, koja je otkupila 2004. godine prava na ime Fallout, smatrala je da Interplay na to (više) nema pravo.

 

Iako je na kraju došlo do nagodbe – Bethesda je bila u pravu. Naime, 2004. godine, kada je Interplay prodao prava Bethesdi, obavezao se da će Fallout MMO u punom pogodnu biti do travnja 2009. godine te da će za razvoj projekta osigurati barem 30 milijuna američkih dolara. To se, naravno, nije dogodilo pa je Bethesda, tj. njezin vlasnik ZeniMax odlučio stvar odvesti na sud.

 

Što se same nagodbe tiče, Interplay gubi prava na razvoj Fallout MMO-a, a Bethesda mora isplatiti Interplayu dva milijuna dolara. Interplay i dalje zadržava prava na prodaju Fallouta, Fallouta 2 i Fallout: Tacticsa, no samo do kraja 2013. godine. Nakon toga i ta prava pripadaju Bethesdi.

 

Stvar je završena na jedini način na koji je mogla završiti. Interplay već godinama ne spada u prvu ligu razvojnih studija u industriji i vjerojatno ne bi bio u stanju dovršiti projekt. Bethesda pak najvjerojatnije još ne planira Fallout MMO, no odluči li se jednoga dana i na to, možemo biti sigurni da će iza projekta stajati vrhunski studio.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije