http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RTS ILI FPS?

Syndicate

Syndicate
Datum objave:
14.02.2012 15:58
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Na prvi pogled Syndicate jako podsjeća na igru Deus Ex: Human Revolution ili na ono kako je ona trebala izgledati, bar kada je FPS strana gameplaya u pitanju
Sasvim je realno da fanovi originalnog serijala Syndicate imaju određenu skepsu prema novom naslovu, prvenstveno iz razloga što će novi Syndicate po tipu gampelaya biti bliže nekom klasičnom FPS-u nego dobroj staroj izometrično taktičkoj igri po kojem je original i postao toliko cijenjen i popularan. Bilo kako bilo, novi Syndicate je odlučio krenuti nekim drugim putem u odnosu na svog prethodnika kako bi se pridružio povećoj skupini FPS naslova koji bi se trebali pojaviti tokom ove godine.

Igračima koji nisu igrali originalni Syndicate ta činjenica vjerojatno neće puno značiti, što u konačnici možda i nije tako loše. Osim svijeta koji dijele, originalni naslov koji su napravili programeri iz Bullfrog Productionsa i nove igre programera iz programerske kuće Starbreeze, ova dva naslova imaju jako malo toga zajedničkog. Od RTS-a do FPS-a, od upravljanja i naređivanja ljudima da pucaju do pucanja iz prvog lica… Takvu preobrazbu na neki je način opravdao igrin producnet Jeff Gamon kazavši kako ni u jednom trenutku nije bila namjera napraviti remake Syndicatea, već što više približiti serijal aktualnoj publici, što u prevedenom smislu znači da će novi Syndicate biti gemišt između igara Crysis i Deus Ex.

Temelj novog Syndicate svijeta je tehnologija, a cijela priča se vrti oko velikih korporacija te načina na koji su preuzele kontrolu. O priči oko korporacija se ne trebate previše zamarati jer će vam ona više poslužiti kao izlika za žestoko napucavanje, dok je priča oko tehnologije integralni element igrinog gameplaya. Igrat ćete u ulozi agenta imena Miles Kilo, a zadaća vam je infiltrirati se u neprijateljsku korporaciju kako biste povratili ukradenu tehnologiju proizvodnje čipova. Na raspolaganju ćete imati Breach, 'aplikacije' koje se mogu primijeniti na neprijateljima i stvarima. Probajte ih zamisliti kao svojevrsne magije kakve su česte u raznim RPG naslovima. Njihova primjena je raznovrsna, a pomoću njih možete ošamutiti neprijatelje ili ih natjerati da se okrenu jedni protiv drugih. Oružja u igri je moguće nadograđivati, a postoji i širok spektar raznih podešavanja vašeg lika, ovisno o osobnim preferencijama.

Mogli bismo reći kako igra veliki naglasak stavlja na samu borbu odnosno na napucavanje. Točnije, većinu vremena provest ćete trčeći i ubijajući neprijatelje. Nešto žilaviji protivnici zahtijevat će od vas i nešto drugačiji taktički pristup, što znači da ćete morati koristiti specijalne moći kako bi oni postali ranjivi za vaše metke.

Za sada su poznata dva igrina mod, singleplayer i co-op, koji će po svojem sadržaju biti potpuno različiti te će igraču pružiti dva različita iskustva igranja. Singleplayer kampanja će pratiti glavnu priču te ćete usput otključavati razne igrine elemente kako budete napredovali. Nadajmo se samo kako će Syndicate više pozornosti posvetiti stvaranju kvalitetne priče, za razliku od sličnih FPS naslova na tržištu kojima to kronično nedostaje. Co-op mod će biti više 'otvorenog' tipa u kojem ćete se moći udružiti s još troje igrača kako biste se upustili u serijal raznovrsnih misija. Igrajući u co-op modu morat ćete surađivati i igrati kao momčad ukoliko želite biti uspješni u istom.

Syndicate bi se trebao pojaviti 24. veljače u Europi za osobno računalo te PlayStation 3 i Xbox 360.     Syndicate trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije