http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PROBLEMI NA OBZORU

Hoće li PlayStation 3 imati problema i s Mass Effectom 3?!

femshep
Nakon što je prošlogodišnji The Elder Scrolls V: Skyrim imao ozbiljnih problema na Sonyjevoj konzoli, slična stvar mogla bi se dogoditi i nadolazećem Mass Effectu 3, barem ako je suditi prema nedavno objavljenoj demo verziji

Prije nekoliko dana BioWare je napokon objavio demo verziju Mass Effecta 3, a svi koji su je zaigrali redom su oduševljeni. No, stvari možda po izlasku igre i neće biti tako bajne, barem što se tiče njene tehničke strane. Naime, Eurogamer je napravio video usporedbu performansi dviju konzola kako bi se vidjelo je li neka od verzija superiornija. Na žalost mnogih – odgovor je potvrdan; demo verzija trećeg Mass Effecta puno bolje funkcionira na Xbox 360 konzoli.

 

Obje verzije ograničene su na 30-ak sličica u sekundi i igra na Xboxu 360 vrlo rijetko pada ispod 30 dok verzija za PlayStation 3 često pada na tek 20-ak sličica u sekundi a u najzahtjevnijim scenama pada i do nevjerojatno niskih 14! I dok pad frameratea u cut-scenama nikome neće predstavljati značajniji problem, kada isti u akcijskim scenama pada na 15, to zaista nije dobro, jer 'brejkanje' postaje i više nego očigledno.

 

Osim problema s framerateom, igra na PlayStationu 3 ima problema i sa zakašnjelim učitavanjem nekih tekstura. Nije to, dakako, na razini Ragea, no vidljivo je i onome tko igru skupo plati sigurno neće biti ugodno.

 

Iako se radi o demou igre, demo verzije često su reprezentativan prikaz finalnog proizvoda, a i pitanje je može li BioWare u vrlo kratkom vremenu riješiti prilično nezanemarive probleme s framerateom.

 

Bilo je za očekivati da će verzija za Xbox 360 biti donekle uglađenija s obzirom da je Mass Effect nekada bio Xbox 360 ekskluziva, no ovakvi problemi su razočaravajući, tim više što Mass Effect 3 više nije izolirani slučaj. Samo ćemo vas podsjetiti na to kakve su probleme vlasnici Sonyjeve konzole imali s Call of Duty: Black Ops-om i Skyrimom...

 

Mass Effect 3 na policama trgovina pojaviti će se 9. ožujka i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije