http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

EKSPRESAN PUT DO USPJEHA

Blizzard mami stare korisnike nazad u WoW 80-im levelom

KA_WOW
Ne toliko oduševljen nedavnim padom broja pretplatnika, World of Warcraft uvodi neobičnu novu navlakušu

Što se u zadnje vrijeme dešava s Blizzardom i World of Warcraftom? Pa, teški 'bedovi', čini se. Sudeći prema posljednjem potezu, vraćanje starih pretplatnika trenutno je glavni prioritet, s obzirom na to da je WoW od rujna do prosinca prošle godine izgubio preko 100.000 aktivnih pretplatnika. Na tome može zahvaliti svom najnovijem konkurentu - vrlo dobro prihvaćenom Star Wars: The Old Republic.

 

Lice i naličje mrskog protivnika

 

Dotična igra očito je postigla veći uspjeh nego što se Blizzard nadao. Konkretno, svi veliki projekti koji su pokušali srušiti WoW s trona MMO-a su, blago rečeno, podbacili. Najbolji među njima, u drugu ruku, nisu ni pokušavali kopirati WoW, nego su krenuli svojim zasebnim smjerom. Najbolji primjer je, svakako, CCPov EvE online. No to nije toliko bitno za ovaj članak. Poenta svega je radikalan potez kojim Blizzard, odnosno Irwine pokušava vratiti igrače u svoju igru.

 

Posljednja atrakcija WoW-a: Čuveni i omraženi Cataclysm

 

Uskoro bi igrači koji su neaktivni mogli dobiti poseban Scroll of Resurrection pomoću kojega bi, pazite, dobili besplatnu ekspanziju Cataclysm, server transfer i opcionalnu promjenu frakcija. Da bi sve to zaokružili, dodali su i automatsko levelanje do level capa, odnosno 80. levela. Naravno, prije nego što se polakomite i počnete žicati frendove da vam pošalju skrol, razmislite koliko zapravo novca trebate investirati da biste igrali. Dakle, pretpostavimo da ste prestali igrati igru negdje nakon prve ekspanzije. Ili, evo, nakon samog core izdanja. Da biste stekli uvjete da kapitalizirate na skrolu, trebate kupiti dvije ekspanzije te obnoviti mjesečnu pretplatu. Blizzard i njegova PR kompanija jako dobro znaju što traže zauzvrat, a to je, po našem skromnom mišljenju, ipak malo previše. Ipak, ako stvarno mislite da nema ničega do WoW-a, toplo preporučujemo da iskoristite priliku kada Blizz stisne 'ok' gumb za Resurrection Scrollove.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije