http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

22 CANS

Peter Molyneux napustio Lionhead i Microsoft

Fable3
Jedan od najkontroverznijih autora u gaming industriji na iznenađenje mnogih napustio je Lionhead, studio koji je sam osnovao

'S pomiješanim osjećajima donio samo odluku da napustim Microsoft i Lionhead Studios, kompaniju u čijem sam osnivanju sudjelovao 1997. godine, i to nakon što dovršim posao na Fable: The Journey. Ostajem iznimno ponosan na ljude, proizvode i iskustva koja smo kreirali, od Black & Whitea preko Fablea do rada na projektu za Kinect Milo and Kate. Ipak, osjetio sam da je vrijeme za nove izazove. Želim zahvaliti ljudima u Lionheadu i partnerima u Microsoft Studios za njihovu potporu i nevjerojatan rad kroz godine', tim riječima Peter Molyneux objavio je svoj odlazak iz Lionheada u kojemu je smatran glavnim vizionarom i kreativcem.

 

 

Čovjek poznat po kultnim igrama poput Populousa i Black & Whitea u posljednje je vrijeme nažalost postao sinonim za neispunjena obećanja i neizvršene revolucije koje je svako malo najavljivao. Tako je, prema najavama, svaka igra Fable trebala biti nešto potpuno spektakularno, a nakon što su igre redovito ispadale tek prosječne čovjek se ispričavao, ali i istu grešku radio prilikom izlaska sljedeće igre.

 

Kormilo u Lionheadu od Molyneuxa preuzet će Mark Webley, a Molyneux će u savjetodavnoj ulazi ostati u Lionheadu do dovršetka naslova Fable: The Journey. Novo utočište pronašao je u novom studiju pod imenom 22 Cans koji je u siječnju osnovao Tim Rance nakon što je napustio Lionhead.

 

S obzirom na vrlo prosječnu kvalitetu nekoliko posljednjih igara, teško je procijeniti kolik je ovo gubitak za Lionhead, no bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li Molyneux u 22 Cans ispuniti neko od svojih obećanja.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije