http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NEKA DEBATE OTPOČNU

Bioware o Mass Effectu 3: fanovi, slušamo vas!

Mass Effect 3
Kontroverza vezana uz Mass Effect 3 se nastavlja

Nakon velike pomutnje nastale zbog završetka Mass Effecta 3, te stranica i stranica foruma prekrivenih prijetnjama ubojstvima (ovo je šala, naravno op.a.), autori Mass Effecta 3 nedavno su se obratili javnosti s izjavom koja je, konkretno, ono što smo mi u redakciji i očekivali. Naime, Chris Presley je na službenim forumima objavio kako autori igre čitaju sve komentare, te kako slušaju mišljenje svoje zajednice. Također je, čini se, bilo očito kako je ovakav kraj bio namjerni potez koji bi uzburkao reakcije fanova.

 

Uobičajena fanboy reakcija na kraj novog Mass Effecta...

 

Prema svemu sudeći, autori igre ne planiraju mijenjati završatak igre nego raspravljati s fanovima o samoj tematici. Za sada, čini se, dopuštaju igračima da dovrše igru i iskuse naslov u potpunosti bez pretjeranog spoilanja "njubovima" koji su tek počeli igrati trojku. Promatrajući reakcije na naše (možda čak i previše provokativne) članke, kao i reakcije na službenim forumima, da se zamjetiti kako su se hardcore fanovi sa strašću primili objašnjavanja koliko su autori pogriješili, no čini se kako Bioware, koliko god su otvoreni prema obožavateljima, ne planira mijenjati završetak igre. Velike su šanse kako će, barem prema našem mišljenju, idući Mass Effect naslov izravno koristiti ovaj završetak kao temelje svoje priče.

 

Fanovi bijesne, Bioware planira nepolarizirani kraj iskoristiti za nastavak: pogodite tko će pobijediti? (NAPOMENA: video isječak sadrži SPOILERE)

 

I što onda reći na kraju čitave zbrke? To da je Bioware i njihov tim autora napravio katastrofalno loš treći nastavak? Ne bismo se složili. Igra je od prvog do (skoro) posljednjeg trenutka napravljena sa stilom, filmskom estetikom i dubokim osobnim angažmanom. Radi se o nečemu što predstavlja (koliko god se neki protivili) završetak jedne cjeline u Mass Effect svemiru. Štoviše, Krešimir je čak odgodio recenziju s ovog petka na idući ponedjeljak zato jer joj se htio dodatno posvetiti. Uglavnom, zanimljivo je pratiti reakciju obožavatelja na završetak igre, no činjenica je da ju u konačnici, autori skoro 100% neće mijenjati.

 

Bitka protiv Reapera privodi se kraju...

 

Ipak, bilo kako bilo, potrebno je obratiti pažnju na samu igru, a ne na kraj. Razmislimo na trenutak koliko je sam put do možda razočaravajućeg kraja dobro odrađen. Koliko je drame unešeno u igru i koliko je zapravo čitavo iskustvo zapravo kvalitetno. Naše mišljenje o svemu tome dobiti ćete već u ponedjeljak. Nas zanima koje je vaše.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije