http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DURANGO

Sljedeći Xbox imat će dvije grafičke kartice i CPU sa šest jezgri

xbox360_kontroler
Nakon niza navodno pouzdanih informacija, stižu nove: sljedeći Xbox za sada poznat pod kodnim imenom Durango imat će dvije grafičke kartice i procesor sa šest jezgri

U posljednjih mjesec dana smo u nekoliko navrata pisali o glasinama o sljedećoj Microsoftovoj konzoli. Ona ja zasad poznata pod kodnim imenom Durango, a trebala bi biti između šesti i osam puta snažnija od Xboxa 360.

 

Prema najnovijim glasinama koje prenosi VG247, sljedeći Xbox trebao bi imati čak dvije grafičke kartice ekvivaletne AMD-ovoj seriji 7000  koje ne bi bile povezane kao CrossFire ili SLI, već će na neki način funkcionirati potpuno neovisno. Zanimljivo, navodno će i PlayStation 4 koristiti grafičku karticu iz iste serije.

 

Procesor bi trebao imati između četiri i šest jezgri, s tim da bi jedna bila zadužena isključivo za funkcioniranje Kinecta 2.0, a jedna za operativni sustav koji bi mogao biti Windows 8 ili, oduži li se razvoj – Windows 9.

 

Nažalost, nema spomena o količini RAM memorije koja bi mogla biti integrirana u konzolu, no realno je očekivati da će to biti 4 ili 6 GB.

 

Također, spominje se i to da će konzola za rad tražiti stalnu povezanost na internet, što će biti prije svega antipiratska mjera.

 

Microsoft još nije objavio nikakve službene informacije, no pouzdano se zna da neki razvojni studiji već razvijaju prve igre za nadolazeći Xbox, a konzola neće – tvrde u Microsoftu - biti predstavljena na ovogodišnjem E3-u.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije