http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IZ AMD-A

Poznati procesor i grafička kartica PlayStationa 4!

playstation
Prema glasinama koje su se pojavile prije nekoliko dana, u nadolazeći PlayStation 4 biti će integrirani procesor i grafička kartica AMD-ove proizvodnje. Nove pak informacije precizno navode o kojim se komponentama radi

Sonyjeva konzola sljedeće generacije, PlayStation 4, za sada poznat pod kodnim imenom 'Orbis' sadržavati će AMD-ov procesor i grafičku karticu. Prema informacijama koje je iz neslužbenih izvora dobio site IGN.com, radi se o A8-3850 APU-u, kombinaciji procesora i integrirane grafičke kartice te Radeon HD 7670 grafičkoj kartici.

 

A8-3850 sastoji se od quad-core procesora koji radi na taktu od 2.9 GHz te HD 6550D integrirane grafičke kartice koja je sposobna pokretati nove igre, ali tek na najnižim rezolucijama i detaljima. Spomenuti API raditi će u kombinaciji s Radeon HD 7670 što je zapravo novija verzija prošlogodišnje HD 6670 grafičke kartice. Kao što pokazuju dostupni testovi, radi se o entry-level kartici koja primjerice Far Cry 2 uz rezoluciju 1920*1200 uz 8xAA pogoni u 29 sličica u sekundi.

 

Iako se ne radi o previše impresivnom rezultatu, činjenica je da su igre za konzole daleko kvalitetnije optimizirane no one za PC. Dakako, u obzir treba uzeti i to da će grafička kartica raditi u suradnji s onom integriranoj na API.

 

Izvor koji je anonimno iznio podatke ipak tvrdi da se ne radi o konačnoj konfiguraciji i da bi ona u budućnosti mogla biti promijenjena. Zanimljivo, dvije grafičke kartice iz iste AMD-ove serije trebale bi biti ugrađivane i u nadolazeći Xbox zasad poznat kao 'Durango'.

 

Sljedeći Xbox imat će dvije grafičke kartice i CPU sa šest jezgri

Prve informacije o PlayStationu 4!

Sony s PlayStationom 4 želi preduhitriti Microsoft 

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije