http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

180 - 300 DOLARA

Saznajte proizvodnu cijenu konzole Wii U!

Entuzijasti iz kolektiva Forget the Box sjeli su za stol, uzeli kalkulator i izračunali proizvodnu cijenu nadolazeće Nintendove konzole

Kao što smo već nekoliko puta pisali, Nintendova konzola Wii U zbunjuje ne samo nas, već i stotine tisuća igrača diljem svijeta, posebice nakon izvještaja da snaga njegova hardvera nije ni u rangu današnje generacije konzola (PS3, Xbox 360). Ipak, prema nekim drugim izvještajima, konzola navodno ima vrlo napredan procesor i pozamašnu količinu RAM memorije zbog kojih će ipak biti u prednosti pred Microsoftovom i Sonyjevom konzolom.

 

Naravno, to ćemo sa sigurnošću moći znati tek kada Nintendo objavi službene specifikacije. Nestrpljivi entuzijasti iz Forget the Box kolektiva primili su se papira i olovke i izračunali kolika bi trebala biti proizvodna cijena Wii U konzole i došli do brojke od 180 dolara. Radi se, dakle, samo o cijeni hardvera, dok bi po uračunu posla, softvera, marketinga i distribucije cijena mogla stići do nekakvih 300 dolara. Zanimljivo, čak 50 dolara od 180 dolara otpada na kontroler s ogromnim touch-screenom.

 

 

U svakom slučaju, Nintendo će pokušati što više smanjiti troškove proizvodnje radi maksimiziranja profita s obzirom na financijski neuspjeh 3DS konzole koji je doveo do drastičnog pada cijena Nintendovih dionica koje su na najnižoj razini u posljednjih sedam godina. Doživi li Wii U neuspjeh, budućnost Nintenda neće biti nimalo blistava.

 


185899,172880,133855,156645

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije