http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

'ONE SONY'

Nova vizija Sonyja na temeljima gaminga

sony
Kazuo Hirai, novi predsjednik Sonyja predstavio je plan kojim bi se Sony trebao izvući iz najveće krize u povijesti te tvrtke

Sony proživljava svoje najteže dane. Protekla godina već je četvrta zaredom koju je Sony završio u ogromnom minusu; fiskalnu godinu 2012. koja je završila u ožujku ove godine Sony je okončao s gubitkom od vrtoglavih tri milijarde dolara, a krajem ove godine on bi trebao narasti na više od 6 milijardi.

 

Prodaja PlayStationa 3 prošle je godine unatoč rezanju cijena pala za čak 24%, no o drastičnosti problema najbolje govore podaci o trenutnoj vrijednosti tvrtke; 2000. godine dionice Sonyja vrijedile su 100 milijardi dolara dok danas vrijede tek oko 18 milijardi. Za usporedbu, Apple trenutno vrijedi 425 milijardi dolara.

 

Kako bi pokušao tvrtku izvući iz krize, početkom ovoga mjeseca na mjesto predsjednika Sonyja zasjeo je Kazuo Hirai, dotadašnji predsjednik Sony Computer Entertainment-a. Njegov prvi, vrlo drastični potez svakako je otpuštanje 10.000 Sonyjevih zaposlenika diljem svijeta do ožujka sljedeće godine.


'2000. godine Sony je vrijedio 100 milijardi dolara; danas vrijedi 18 milijardi.'

 

'Sony pozicionira kamere, gaming i mobilne uređaje u fokus svog poslovanja te će svoja ulaganja u budućnosti koncentrirati prije svega na ta tri područja.' – stoji u nedavno objavljenom Sonyjevom izvješću. – 'Rastom ta tri područja, Sony planira kroz njih ostvariti 70% sve prodaje te 85% svih prihoda u fiskalnoj 2014. godini koja započinje u ožujku 2013. godine.'

 

Što se pak gaminga tiče, Sony je objavio da je prodaja PlayStation 3 i PlayStation Vita konzola 'stabilna', iako je Vita prošloga tjedna zabilježila svoj najgori tjedni rezultat u Japanu. Tako je u roku od 7 dana prodano tek 8.900 primjeraka dok je, za usporedbu, Nintendo 3DS u istom razdoblju prodan u 72.000 primjeraka, a PSP, prethodnik Vite u – 14.000 primjeraka.

 

'U igraćoj industriji Sony nastavlja s nevjerojatnim zabavnim iskustvima kroz PlayStation 3, PlayStation Vita-u i njihovu jedinstvenu kombinacija hardvera, softvera, PSN-a i cijelu paletu dodataka. Upravo to će formirati temelje na kojima će Sony tražiti povećanje prodaje i rasta zarade u gaming industriji.'

 

Sony kroz svoj igraći asortiman namjerava do početka fiskalne 2014. godine zaraditi 1 trilijun yena iliti 7.74 milijardi funti.

 

Sony u budućnost kreće i pod novim motom – 'One Sony', koja simbolizira kako objedinjenost Sonyjevog zabavnog hardvera tako i buduću Sonyjevu hijerarhiju. Naime, odsada će svi odsjeci (Sony Computer Entertainment, Sony Network Entertainment i Home Entertainment & Sound) odgovarati izravno Kazu Hiraiu. Neka im je sa srećom.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije