http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ARGHHH!

Risen 2: Dark Waters

risen 2
Datum objave:
24.04.2012 15:00
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ako ste slabi na gusarski folklor i sve što uz njega ide poput velikih jedrenjaka, mačevanja i ispijanje ruma, tada biste se u Risen 2: Dark Waters definitivno mogli zaljubiti. Upravo su to ključni elementi ovog naslova koje su igrini programeri pažljivo razradili kako bi u Vama probudili zaspalog gusara koji, priznali vi to ili ne, samo čeka da izađe van
Originalni Risen bio je sasvim solidno prihvaćen od strane igrača kada se igra pojavila za osobno računalo. Ali kada se ista ta igra pojavila za Xbox 360 konzolu, nije polučila niti približno takav uspjeh. Programerski studio Piranha Bytes je toga itekako svjesna pa su stoga odlučili će se Risen 2 raditi za osobno računalo i konzole simultano što je uzevši u obzir današnje trendove i sasvim logičan potez. Risen 2 je i dalje punokrvni gusarski RPG naslov u kojem se doduše pojavljuje isti protagonist kao i u prvoj igri. Osim toga, igrin svijet je također jednak svom prethodniku ali je ovog puta naglasak prebačen na jugozapadnu regiju u kojoj tropska klima posebno dolazi do izražaja za razliku od brdovite unutrašnjosti.

Risen 2: Dark Waters nastavlja priču svog prethodnika u kojoj vi igrate u ulozi vojnika Inkvizitora prerušenog u gusara koji se vrlo brzo uživi u svoju novu ulogu te postane s njom toliko zaluđen da se na kraju zaljubi u takav život. Društvo vam radi ženski gusar imena Patty koja je u prošlom nastavku bila jedna od sporednih likova. Vaša avantura krenut će iz malog otočnog mjesta imena Puerto Sacarico. Taj otok je samo jedan od mnogih koje ćete posjetiti u igri a njegovi žitelji imaju prilično strukturirano društvo i pravila dok su robovi i robovlasnici sasvim normalna pojava.

Istražujući otok, pričajući s ne igrivim likovima te obavljajući razne questove, polako ćete napredovati prema cilju a taj je pronaći Patty-jevog oca; gusarskog kapetana imena Steelbeard, koji ju je ostavio kada je ona još bila dijete. Kada se napokon otac i kćer ujedine u pravom gusarskom stilu, Vas prihvate kao člana posade na Steelbeard-ovom brodu.
Deep Silver
Risen 2: Dark Waters
Kako se u Risen franšizi kompletan gameplay temelji na igračevoj slobodi, sistem napredovanja i unapređivanja lika jednak je onom iz 'jedinice'. Udarat ćete, sjeckati i blokirati protivnika u bliskoj borbi ali ćete i bacati magična koplja na goleme nemani. Osim toga, ovog puta moći ćete i pucati iz vatrenog oružja na vaše neprijatelje što igri daje borbenu dimenziju više. Poboljšavanje nekih vaših ofenzivnih i defanzivnih karakteristika otključavat ćete na način da ispunjavate određene questove određenim likovima koji će vam zauzvrat dopustiti da trenirate s njima. Na primjer, skill naziva 'Silver Tongue' iliti Srebrni Jezik naučit ćete od lokalne prostitutke a džeparenje od lokalnog probisvijeta. Životinje su također vrlo korisne jer se vi možete pretvoriti u majmuna dok će vaša vjerna papiga biti odličan mamac za neprijatelje jer će im na kratko vrijeme moći odvratiti pozornost.

Iako se radnja prve igre događala isključivo na jednom velikom otoku, nastavak donosi pregršt malih otočića i obala koja su itekako podložna istraživanju. Za brzo kretanje po otoku možete koristiti svojevrsni teleport dok ćete za putovanje po otocima morati koristiti vaš gusarski jedrenjak. Ako ste pak mislili da vam u Risen-u 2 brod služi isključivo kao sredstvo transporta, grdno ste se prevarili. On služi i kao mjesto boravka vaših gusarskih prijatelja i stvorenja koje ćete upoznavati tokom igranja. Jedna od najvećih kritika prošlog nastavka je bila ta što su razni likovi ulazili i izlazili iz priče bez da su kod igrača stvorili osjećaj važnosti i kohezije. Programerski studio Piranha Bytes tome je u 'dvojci' stao na kraj na način da su takve likove učinili dijelom vašeg života na brodu. Nažalost, u Risen-u 2 nećete imati mogućnost pomorskog ratovanja  jer su igrini programeri očito zaključili kako su taj gameplay element već ionako previše iskoristili neki drugi naslovi.

U igri postoji i sustav moralnih odluka koji vam omogućava više vrsta odgovora na postavljena pitanja baš kao što je to slučaj u Mass Effect serijalu. Ono po čemu se ta dva naslova u ovom slučaju razlikuju jest činjenica da ako nekog jako naljutite nećete moći završiti određenu misiju jer će vas svi mrziti te sukladno tome i napadati.

S čak 33 % više misija i puno više prostora za istraživanje Risen 2 bi trebao biti pravi gusarski RPG koji bi se fanovima trebao svidjeti. Risen 2 trebao bi se pojaviti za osobno računalo i konzole krajem mjeseca travanja ove godine.Risen 2: Dark Waters trailer


Risen 2: Dark Waters gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije