http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MOŽE LI EA PASTI NIŽE?

Polovica momčadi u Uefa Euro 2012 nije licencirano!

uefaeuro2012
Već tradicionalno, EA je izdao FIFA igru za još jedno europsko nogometno prvenstvo, no ovaj puta ne u formi pune igre već DLC-a za čije igranje vam je potrebna FIFA 12. Ono što pak igrači ovakvom politikom nisu znali je to da će EA izbaciti – poluproizvod

EA je FIFA franšizom u posljednjih nekoliko godina napravio fenomenalan posao i serijal koji je godinama bio na klecavim nogama vratio na staze stare slave. No, kako sve mora imati svoj 'ali', tako ga ima i u ovoj priči. EA je naime upravo objavila 'Uefa Euro 2012', no ovoga puta u formi DLC-a, a ne pune igre kao što se prakticiralo dosad.

 

Ipak, igrači koji su za DLC uplatili 15$ ili 1800 Microsoft bodova nisu mogli ni sanjati da će kupiti tek poluproizvod koji teško da vrijedi spomenutog iznosa. Kada se na tržištu pojavi posebno izdanje neke igre povodom određenog natjecanja, prvo i ono temeljno što očekujete su – licencirane momčadi. Prvi igrači koji su kupili igru ostali su šokirani spoznajom da gotovo polovica momčadi nije licencirana što u prijevodu znači da nemaju vjerne dresova, ali još gore – nemaju ni točna osobna imena igrača.

 

Je li EA to obznanio prije no što je DLC od nemalih 15$ pušten u prodaju? Nije. S obzirom na buku koju je ovo izazvalo diljem interneta, EA se i sam odlučio obratiti igračima, a statistika problema je zaista porazna: od 52 reprezentacije samo njih 29 je i licencirano.

 

'Uključivanje nacionalnih momčadi pregovara se između EA i svakog pojedinog nacionalnog nogometnog saveza koje trebamo licencirati individualno. Licenciranje momčadi i liga je poslovna odluka koja se temelji na obujmu tržišta i ograničenih resursa, i unutar tih parametara nismo bili u stanju napraviti dogovor sa svim nogometnim savezima.' – izjavio je glasnogovornik EA za Eurogamer site.

 

Posebice je interesantno opravdanje o 'obujmu tržišta i ograničenih resursa' ako imamo na umu da je prošlogodišnja FIFA 12 najuspješnija FIFA u povijesti s najviše prodanih primjeraka dosad. Čak i da izjavu iz EA shvatimo ozbiljno nameću se još dva pitanja: zašto producirati službenu igru određenog natjecanja ako ta igra na kraju zapravo nije službena i zašto o tome na kraju krajeva nisu obavješteni igrači prije nego su kupili igru? Jesmo li spomenuli da UEFA Euro 2012 ne donosi nikakva poboljšanja u vidu grafike ili gameplaya?

 

Može li EA pasti niže? Nakon ovoga – teško.

 

Eh, da, EA je objavio i 'launch' trailer za igru u kojoj možete vidjeti cijelu englesku reprezentaciju i španjolskog golmana. Ne, ne zafrkavamo se;

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije