http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POKRETNA REVOLUCIJA?

Nvidia: 'Mobiteli i tableti nadmašiti će konzole'

Nova generacija mobilnih uređaja polako hvata korak za konzolama

Sudeći prema analitičarima u Nvidiji, trenutačna generacija konzola uskoro bi trebala biti nadmašena sa strane tableta i pametnih telefona. Zvuči iracionalno? Prema najnovijim trendovima, hardver za igraće platforme napreduje strahovitom brzinom, što znači da moderni uređaji hvataju korak za divovima kućnog gaminga. Pod divovima mislimo, naravno, na trenutačnu generaciju kućnih konzola: Xbox360 i Ps3. Logika iza ovakvog razmišljanja, zapravo u potpunosti stoji. Konzole o kojima govorimo izašle su prije preko pet godina, a uređaji koje nosimo u džepu i igramo se na njima dobivaju 'hardverski apdejt' svake godine.

 

Unrealom pokretani Dungeon Defendersi

 

 

Demonstracija nove generacije uređaja već je dobro demonstrirana zahvaljujući mobilnim iteracijama Crytek i Undeal enginea. Oba pokretača možda nisu iskorištena u creme de la creme mobilnog gaminga, no i dalje impresioniraju granicama koje su probili. A te granice su zapravo percepcija što mobilni uređaji mogu napraviti. Prema gore navedenoj analizi, tableti i smartphoneovi mogli bi sadašnju generaciju nadmašiti kroz godinu ili dvije. Zahvaljujući ovome, Microsoft i Sony mogli bi imati dosta veliki pritisak zahvaljujući proizvođačima mobilnih platformi. A svi znamo da je konkurencija majka evolucije, zar ne?

 

Crytekom pokretani Fibble

 

Infinity blade 2... ovo bi se čak i dalo igrati :)

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije