http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

TVRTKA POLA MILIJARDE U MINUSU

Nintendo se nada da će na 3DS konzoli početi zarađivati do ožujka 2013.

Nintendo je fiskalnu godinu 2012. završio s gubitkom od gotovo pola milijarde američkih dolara, a s obzirom na drastično rezanje cijena 3DS konzole, onda će vjerojatno postati isplativa tek u ožujku sljedeće godine

Već nekoliko proteklih godina Nintendo već tradicionalno završava s astronomskim gubicima, baš kao i Sony. Nintendo je tako u fiskalnoj 2012. godini koja je završila u ožujku ostvario dobit od osam milijardi američkih dolara što je bilo ispod predviđanja i očekivanja pa je tako godina završena s gubitkom od točno 461,2 milijuna američkih dolara.

 

Ipak, u Nintendu su istaknuli da je uspješno povećana prodaja 3DS konzole, što je i istina. Nakon što su mnogi 3DS-u predviđali propast zbog male prodaje, Nintendo je snizio cijenu konzole i povećao broj igraćih naslova zbog čega 3DS danas u Japanu ponekad ostvaruje prodaju i 700 posto veću od PlayStationa Vite. Neočekivano velikom gubitku pak pridonijeli su slabija prodaja igara u Europi i SAD-u tijekom blagdana, a i rezanje cijena Wii i 3DS konzola te snažan japanski jen u odnosu na američki dolar.

 

Veliki problem je i to što Nintendo trenutačno prodaje 3DS konzolu po cijeni manjoj čak i od vrijednosti njezine proizvodnje zbog čega planiraju drastično smanjiti troškove proizvodnje kako bi 3DS postao isplativ barem do ožujka 2013. godine. Osim toga, Nintendo gubitke planira smanjiti lansiranjem nekih vrlo isčekivanih igara poput New Super Mario Bros. 2 i 3DS Animal Crossing, ali i lansiranjem 3DS konzole u Aziji te lansiranjem konzole Wii U diljem svijeta.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije