http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BLACK OPS 2

Sve što znamo o novom Call of Dutyju

blackops2
Nakon što je prošloga tjedna službeno najavljen Black Ops 2, internet je uzavrio od pozitivnih, ali i negativnih reakcija na novi Call of Duty. Ovom pak vam prilikom donosimo sve dosad poznate informacije o igri koja će se sve do njena izlaska promatrati pod mikroskopskim staklom

Svake godine u otprilike isto vrijeme već tradicionalno se događa najava nove Call of Duty igre. Tako je bilo i početkom prošloga tjedna kada je, kao što se i nagađalo, najavljen Black Ops 2. Za neko divno čudo, ove godine nije bilo curenja informacija prije službene najave kao što je to bio slučaj s nekoliko prethodnih igara u serijalu.

 

Jasno, svi koji igraju i ne igraju Call of Duty, svi koji ga vole ali i ne vole pohrlili su pogledati prvi trailer i na prvu se ruku može zaključiti da su reakcije bile pretežito – negativne. No, to je nešto što se događa svake godine: naizgled svi 'hejtaju' novi Call of Duty, a igra onda sruši sve rekorde prodajnosti. Tako je i Black Ops 2 već prvoga dana s trona srušio MW3 i Black Ops po broju prednarudžbi u prva 24 sata.

 

Uglavnom, sve Call of Duty igre vrlo su čudne biljke, što je u svojoj temi koja je potaknula brojne reakcije objasnio i Bruno Lipej.

 

 

Vidjeli ste trailer, vidjeli ste novog glavnog protagonista i radnju smještenu u budućnost. Vidjeli ste i dalje zastrajelu grafiku. No, što se krije pod haubom i hoće li Call of Duty serijal napokon doživjeti poneku izmjenu i inovaciju?

 

Scenarij

 

Što se same radnje tiče, ona će se odvijati kroz dva različita razdoblja. S obzirom da će Black Ops 2 biti direktan nastavak na Black Ops, dio radnje odvijati će se krajem 80-ih godina prošloga stoljeća, krajem Hladnoga rata. Dio radnje odvijati će se pak u bliskoj budućnosti, točnije u 2025. godini, u vrijeme novog, fiktivnog Hladnog rata između Kine i SAD-a.

 

Zanimljivo, sukob prikazan u igri temelji se na određenim činjenicama iz stvarnoga svijeta. Naime, Drugi hladni rat započet je zbog borbe oko kovina rijetkih zemalja 95% kojih se dobiva u – Kini.

 

Treyarch

 

Radnju igre pratiti će naracija sada ostarjelog Franka Woodsa kojega možete vidjeti i u prvom traileru. Glavni protagonisti Black Ops-a 2 biti će Alex Mason (Hladni rat) te njegov sin, David Mason (Drugi hladni rat), a njihova će međusobna veza biti vrlo bitan dio scenarija.

 

Glavni negativac u igri biti će čovjek pod imenom Raul Menendez koji cijelo vrijeme želi započeti sukob između Kine i SAD-a hakirajući njihove sigurnosne sustave što je također objašnjeno u traileru. U traileru se vidi i napad na Los Angeles koji izvode upravo američke jedinice koje je hakirao Menendez.

 

Treyarch

 

Ono što pak najviše veseli je to što je cijeli scenarij pisao David Goyer, jedan od scenarista genijalnih Batman filmova (Batman Begins, Dark Knight) pod redateljskom palicom Christophera Nolana. U scenariju će ovoga puta vrlo značajnu ulogu imati i ženski likovi. Pilotkinja Anderson te još neimenovana predsjednica SAD-a u 2025. godini.

 

Gameplay

 

S obzirom da će se radnja odvijati kroz dva drastično različita razdoblja, tako će se razlikovati i gameplay, tj. dostupna tehnologija. U Drugom hladnom ratu igrač će tako moći kontrolirati dronove i to putem ekrana umontiranog na rukav lijeve ruke.

SCENARIJ
'Za scenarij je zaslužan David Goyer, jedan od scenarista genijalnih Batman filmova pod redateljskom palicom Christophera Nolana.'

 

Nekolicina misija odvijati će se i kroz kontrolu određenih vozila, pa čak i – konja. Što se kontrole futurističkih letjelica tiče, neke će misije biti on-rail, dakle, bez slobode kretanja, dok će u nekima igrač imati punu kontrolu nad letjelicom.

 

Odluke kroz nekoliko točaka u scenariju odlučiti će o daljnjem tijeku igre. Da, dobro ste čuli, u Black Ops-u 2 igrač će moći djelovati na daljni razvoj priče, no ni u ludilu ne očekujte Mass Effect ili The Witcher 2.

 

ODLUKE
'Igrači će svojim odlukama utjecati na razvoj priče.'
Vrlo radikalne promjene u gameplay unijeti će i potpuno novi 'Strike Force' mod namijenjen singleplayer igranju. Naime, Strike Force biti će gotovo sandbox iskustvo Call of Dutyja. Baš kao u primjerice Mass Effectu, igrač će birati koju misiju želi odigrati, a ovisno o ishodu tj. uspješnosti misije, biti će mu ponuđene sljedeće. Zbog toga, pri jednom prelasku igrač će moći završiti tek jedan dio misija, no zbog toga će radnja pri svakom prelasku biti drugačija. Igrač će u opisanom modu moći nadgledati tok situacije iz letećeg drona na bojištu pritom izdajući naredbe suborcima, ali i u bilo kojem trenutku preuzeti kontrolu nad bilo kojim od njih i nastaviti igru u obliku FPS-a.

 

Zbog svega toga, Strike Force mod čini se izvrsnom inovacijom, no treba vidjeti kako će sve izgledati u finalnoj verziji igre.

 

O multiplayeru se zasad još ne zna mnogo toga, no očekujte nove mape i nove modove i naravno – zombije koji su također službeno potvrđeni. Drugo nismo ni očekivali s obzirom da je u pitanju Treyarch.

 

Što se tehničkog aspekta tiče, iz prvoga trailera je vidljivo da će Black Ops 2 biti pogonjen zastarjelim engineom, baš kao i nekoliko posljednjih nastavaka. Naravno, biti će tu nekoliko poboljšanja u odnosu na Modern Warfare 3, no žalosno je da financijski najuspješnija FPS franšiza današnjice izgleda kao da se na tržištu pojavila prije 5-6 godina.

 

Kao što možete vidjeti iz dosad dostupnih informacija, Treyarch ipak ima namjeru uvesti neke inovacije u već poprilično ustajalu franšizu. Dva različita vremenska toka radnje, mogućnost utjecaja na daljni razvoj priče i Strike Force daju nadu da će Black Ops 2 ipak biti drugačija igra od one koju igramo svake zime. No, kao što bi rekli ameri - don't hold your breath.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije