http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NO NO NO NO NOOOOOGOMET

Fifa 13 - Prvi detalji

fifa13-5
Konačno, objavljeni su detalji o novom nogometnom megahitu iz EA Sportsa

Dosta vam je neskladno urađenih nogometnih simulacija? Glupo vam je gledati kako lopta brzinom 120km/h doslovce završava zaljepljena za igračevu nogu. Ne dopada vam se kako se likovi međusobno sudaraju? Ne plačite, ne brinite i ne opterećujte se - jer dolazi nova FIFA 13. Prema tek nedavno razotkrivenim detaljima, ovaj nastavak bi se igračima trebao dopasti iz više razloga. A prvi i glavni je dodatna doza realizma.

 

EA Sports

 

Da, znamo da svaki nastavak ima tu čuvenu liniju da je realističniji od prošlog, no pretpostavimo da se ovdje radi o bremenu evolucije. Drugim riječime, svaki nastavak mora biti bolji od prošlog bar po nekom elementu, pa tako i nova Fifa. Prva stvar kojom se EA hvali je takozvani First Touch Control, poboljšanim sustavom kontrole lopte - koja varira o brzini kožnatog projektila, kao i razinom vještine intelektualnog giganta kojeg trenutno kontrolirate. Skraćeno - lopta se više neće ljepiti za nogu, nego ćete ju morati naučiti loviti.

 

EA Sports

 

Drugo veselje definitivno je grafički engine koji, EA se zaklinje, neće imati abnormalnu fiziku kao prošli. Autori dotičnog u čitavu stvar su ubacili dodatnu kontrolu kolizije gornjeg dijela tijela, što ukratko znači da će sve izgledati puno ljepše nego u prošloj Fifi. Iznenađujuće, zar ne? Jedva čekamo najavu u kojoj će autor entuzijastično najaviti da će novi nastavak neke igre izgledati barem tri puta gore nego prošli. Poligoni? Smanjili smo ih na dvoznamenkasnti broj i koriste se samo za stadion. Igrači su sprajtovi. Da, furamo se na retro...je***ese.

 

EA Sports

 

Treće čudo koje ćemo gledati u FIFA 13 je poboljšani sustav obrane i napada gdje čak tri igrača mogu u istom trenu driblati loptu. Ovo znači da driblanje promjenom smijera također neće biti opcija (što je, među ostalim, poznata metoda u 2012ici).

 

EA Sports

 

Konačno, umjetna inteligencija dobila je veliko poboljšanje. Igrači bi trebali bolje reagirati na vaš napad, te bolje pretpostavljati smijer vašeg napada. Također, napadači će trčati sa ofsajd linijom vaše obrane, čekajući dobiti loptu, te krenuti prema vašem golu.

 

Sve u svemu - igra, osim što izgleda puno ljepše nego prošli nastavak, obećava da će biti i daleko igrivija i  realističnija. Zvuči predobro, zar ne? Samo se trebamo strpiti, te nadati da ništa ne zabrljaju...a to je dosta lagan posao (govorimo o čekanju, naravno).

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije