http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RALLY ŠMINKER

Dirt: Showdown

Dirt showdown
Datum objave:
15.05.2012 14:50
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Samo godinu dana nakon izlaska igre Dirt 3 koja se prodala u preko pola miliona primjeraka, njegov (polu)nasljednik je već spreman te nestrpljivo čeka u niskom startu
Codemastersov serijal Dirt legitimni je nasljednik legendarnog Colin McRae rallya te se sa svoja dosadašnja tri nastavka etablirala kao najbolja off-road simulacija. Uz klasično rally utrkivanje, Dirt nam je omogućio i nešto drugačiji vid zabave dodajući u igru nove stilove vožnje koje su kod igrača izazivale različite osjećaje. Nema sumnje da je taj popratni sadržaj donio raznolikost u igrin gameplay koji se nekim igračima iznimno svidio dok drugi ili nisu bili zainteresirani za takav vid zabave ili su u tome bili izrazito loši.

Dirt: Showdown će cijelu tu priču ponovno okrenuti naopačke stavljajući fokus na tri glavna segmenta serijala: brzinu, destrukciju i stil. Ovakav gameplay princip je možebitni znak da se franšiza počinje cijepati na dvije frakcije ili bolje rečeno koncepcije, što možda nije niti tako loša ideja. Dirt 4 je još u sferi koncepta dok će Dirt: Showdown svoju pozornost uvelike usmjeriti na evoluiranu verziju popularnog moda Gymkhana, poznatu iz naslova Dirt 3. Gymkhana mod je u biti serijal testova koji od vozača zahtijevaju određeno znanje i manevarske sposobnosti kako bi uspješno odradili zadak u zadanom vremenu.

Staze u igri su odlično konstruirane te su idealne za agresivno napadanje vaših protivnika. Zavoji su široki i oštri omogućavajući dobrim vozačima da pomoću pravovremenog drifta preteknu suparnika. Ravnine su pak dugačke te pune različitih rampi što je idealno za guranje protivnika kako bi se u njih zabili ili izgubili ravnotežu. Osim Gymkhana moda u igri ćete voziti i konvencionalne utrke ali ćete se i razbijati do mile volje u destruction derbyu. Da bi napredovali u igri morat ćete briljirati u sva tri segmenta jer samo pobjednička postolja otključavaju nove izazove i daju vam novce s kojima možete kupovati različite nadogradnje za vaše vozilo kako bi ostali dovoljno konkurentni.

Osim mnogobrojnih staza te lokacija na kojima ćete voziti( od Londona i Tokija pa sve do Nevade i Miamia), na raspolaganju će vam biti i mnoštvo licenciranih ali i nelicenciranih automobila. Nelicenciranim automobilima uzor je jasno vidljiv a njih će se pretežito koristiti u demolition modu. Svako vozilo sadrži parametre za brzinu, snagu i jačinu. Prvo će vam koristiti za utrkivanje dok će jačina vozila biti krucijalna za uspjeh u demolition modu. Upravljanje je progresivno i predvidljivo a ujedno potpuno nerealistično i arkadno. Takav vozni model vjerojatno ne želite imati u trkaćem simulatoru ali je zato savršen za ovakav tip igre kao što je Dirt: Showdown.

S vizualnog aspekta Dirt: Showdown izgleda odlično. To previše i ne čudi  s obzirom da igru pokreče optimizirana verzija enginea iz Dirta 3, EGO 2.0. Baš kao i prijašnje igre iz Dirt serijala, tako je i ovu prilično lako zavoljeti zbog svih njezinih očitih kvaliteta. Osim single player moda igra će podržavati do četiri igrača split screen kao i on-line multiplayer do osam igrača.

Dirt: Showdown trebao bi se pojaviti krajem mjeseca svibnja i to za osobno računalo te konzole.Dirt: Showdown trailer
Dirt: Showdown gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije