http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ROCKSTAR NE POZNAJE NEUSPJEH

Prodajni rezultati: Diablo nije imao šanse protiv Max Paynea

mp3
Iako je Diablo III bio daleko najisčekivanija igra ove godine, prodajni rezultati na kraju izgledaju manje impresivno no što se očekivalo. No, to je jednostavno prokletstvo naslova koji se ne pojave na konzolama

Diablo III na tržištu se pojavio prošloga tjedna i izbezumio milijune obožavatelja diljem kugle zemaljske. Više od 8000 trgovina diljem svijeta imalo je ponoćne prodaje, a Blizzard je samo u pretprodaji prodao više od dva milijuna primjeraka i tako srušio i vlastiti rekord.

 

Nakon toga ipak su se pojavili brojni problemi zbog opće prenatrpanosti servera s obzirom na to da igra traži stalnu on-line konekciju, no i to je riješeno nakon 24 sata. Iako se zasigurno radi o odličnoj igri, Diablo III zatekao je problem svih igara koje se ne pojave u verzijama za konzole. Naime, Diablo III pojavio se tek na PC i Mac platformama, a dobro je poznato da PC u onim najprodavanijim naslovima (Call of Duty npr.) često ima manje od 1% udjela u cjelokupnoj prodajnosti.

 

 

Prvo mjesto najprodavanijih igara tako je prošloga tjedna zadržao Max Payne 3 koji se zasad pojavio na PS3 i Xbox 360 platformama, a na PC dolazi 1. lipnja. Čak i bez PC verzije Max Payne 3 ostvario je drugi najveći 'launch' ove godine, odmah nakon Mass Effecta 3 što je zasigurno rezultat kojemu se nisu nadali ni u Rockstaru. Da stvari budu interesentnije Max Payne 3 u prvom je tjednu ostvario čak desetak puta veću prodaju no Max Payne 2 prije devet godina.

 

Očekivano, najveći broj prodanih primjeraka prodan je za Xbox 360 konzolu, njih 59%.

 

Puna lista najprodavanijih igara protekloga tjedna izgleda ovako:

 

1.            Max Payne 3    

2.            Diablo 3              

3.            FIFA Street

4.            Sniper Elite V2

5.            FIFA 12                

6.            Prototype 2      

7.            Call of Duty: Modern Warfare 3              

8.            Battlefield 3      

9.            Assassin's Creed: Revelations  

10.          Mario & Sonic: London 2012 Olympic Games

 

Zanimljivo, na 11. mjestu i dalje se nalazi Mass Effect 3 a na 15. Skyrim.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije