http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BLISKA BORBA

Battlefield 3: Close Quarters

battlefield 3 close quarters
Datum objave:
22.05.2012 12:04
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Skorašnjim izlaskom najavljenog DLC-a naziva 'Close Qurters', posve je razumljiv razlog zbog kojeg su hardcore Battlefield fanovi zabrinuti
Battlefield je serijal u kojem je naglasak uvijek bio na velikim i otvorenim mapama, u kojem je značaj vozila u najmanju ruku jednak onom koju ima pješadija te u kojem kvalitetno pozicionirani snajperist može kao na pladnju birati svoju iduću žrtvu. Upravo zbog toga ideja usko specijalizirane urbane mape pomalo zastrašuje. Zbog čega pitate se? Pa zbog toga jer takav stil gameplaya odnosno borbe gaje noviji Call of Duty naslovi koji uvelike potiču run-and-gun igranje. Pod tim ne mislim Call of Duty okarakterizirati kao, ne daj Bože, lošu igru, već na činjenicu da je serijal Battlefield uvijek bio na tankoj granici između realnosti i fantazije, dok je Call of Duty, složit ćete se, ipak mnogo više naklonjen ovom drugom.

Ono što je bitno naglasiti vezano za 'Close Quarters' DLC jest da je on još uvijek čistokrvni Battlefield 3. Izgleda kako se DICE uspio oduprijeti iskušenju ubacivanja elemenata poput brzog trčanja ili animacije trčanja kako bi se velike mape propješačile na brzinu te se na taj način stvorio dojam manjeg prostora nego što on to uistinu jest. Umjesto toga, DICE je vrlo pažljivo i s puno osjećaja dizajnirao nevjerojatan splet tunela i uskih koridora, balkona i vanjskih dvorišta koji zajedno činu zanimljivu cjelinu a da se pritom ne gubi onaj dobro poznati Battlefield osjećaj. U svojem korijenu ovo je još uvijek ista igra ali zatvorenije i pomalo klaustrofobične mape mijenjaju taktičko razmišljanje i sam način igranja.

Battlefield 3 pokreče odlični DICE-ov Frostbite 2 engine koji će svoj puni potencijal pokazati upravo u ovom 'Close Quarteras' DLC-u. Razina destrukcije će biti dignuta na još višu razinu u odnosu na originalnu igru koju DICE još naziva 'HD Destrukcijom'. Razlog tomu je samo mjesto radnje Close Quarters mapa gdje će se većina akcije događati unutar samih zgrada što znači mnogo građevinskog materijala za uništiti a DICE se potrudio da upravo taj segment izgleda spektakularno. Problem koji bi pak mogao uslijediti usred prevelike destrukcije okoline je manjak čvrstog zaklona koji je u ovoj igri toliko dragocjen. Prema svemu sudeći unatoč uskim koridorima i hodnicima, igrač neće moći bezglavo jurišati pucajući u sve što se miče jer ta taktika, iako u načelu zanimljiva, neće biti od prevelike koristi. To znači da ćete i dalje morati polako čistiti svaki kutak pazeći pritom da vam netko ne izleti iza drugog ugla.

Možda i najveća novost cijelog DLC-a je pojavljivanje novog igrinog moda naziva 'Conquest Domination' kojeg je moguće igrati isključivo s novim mapama. Ovaj mod je prilično sličan onom iz Call of Duty naslova u kojem će vam zadatak biti držati u svom posjedu tri zastave te na taj način skupljati bodove za vašu ekipu. Vidjet ćemo kakve će se sve taktike koristiti u ovom modu kada se nakon nekoliko minuta poravnaju okolne zgrade i ostale vizualne prepreke. Osim toga, Close Quarters će donijeti čak deset novih oružja u odnosu na Battlefield 3, 10 novih zadataka, 5 novih dog tagova te novi audio materijal zbog novog moda igre.

Ako vas sama pomisao na blisku borbu bez vozila smeta i smatrate da za tako nešto ne bi smjelo biti mjesta u Battlefield franšizi ne očajavajte predugo jer bi idući DLC materijal naziva 'Armored Core' trebao donijeti upravo suprotno. Ogromne mape u kojem teška artiljerija i vozila imaju glavnu riječ. Do toga ćete se još trebati malo strpjeti ali će zato 'Close Quarters' stići na osobno računalo i konzole negdje u lipnju ove godine.  


Battlefield 3: Close Quarters gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije