http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KONAMI PRIZNAO

Silent Hill HD Collection temeljen na nedovršenom kodu originala

silent hill downpour
Konami je nekoliko mjeseci nakon izlaska Silent Hill HD kolekcije priznao da je ona portana iz nedovršenog koda originalnih igara

Prije nekoliko mjeseci na tržištu se pojavio Silent Hill HD Collection i odmah naišao na prilično gnjevnu reakciju obožavatelja serijala zbog brojnih grafičkih problema. Tako primjerice na mnogim mjestima iz originala više nije postojala magla što je itekako utjecalo na cjelokupnu atomosferu. Osim toga, igra je bila i puno bugova i odavala je dojam nedovršenosti.

 

Od danas napokon znamo i zašto je to bilo tako; Konami je naime priznao da je HD Collection portan iz nedovršenog koda Sillent Hila 2 i Silent Hilla 3. Originalni, dovršeni kod obje igre je naime – izgubljen. Zbog toga je razvojni studio Hyjinx morao ne samo portati oba naslova, nego ih istovremeno i razvijati i rješavati probleme s bugovima zbog čega je cijeli proces potrajao pune dvije godine. Za usporedbu, toliko je trajao razvoj Sillent Hilla 2 i to od nule.

 

'Prije desetak godina, mnoge kompanije mislile su da su igre 'gotove' i da im više nikada neće zatrebati dovršeni kod naslova koje su izdali.' – objasnio je Tomm Hulett, pomoćni producent na projektu koji je ipak zaključio da je ponosan na određeni rad i da će se Hyjinx potruditi da u budućnosti ispravi sve probleme.

 

Jedino što će mnoge koji su kupili HD Collection danas zanimati je zašto se ovakve stvari ne objavljuju prije izlaska igre, nego nekoliko mjeseci kasnije kada više nema povratka.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije