http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VELIKE RIJEČI VETERANA GAMINGA

John Romero: "Zbogom, konzole!"

romero
Jedan od tvoraca Dooma, John Romero, dao je odlučnu izjavu o budućnosti gaminga

John Romero, jedan od otaca modernog FPSa u zadnje vrijeme se baš i ne bavi hardcore naslovima. Dapače, uopće se ne bavi hardcore naslovima. Njegova strast, kao i posao u firmi pod imenom Loot Drop je izrada - casual igara za Facebook. Da, možda se nekima ovo čini kao korak prema dolje, no posao je posao i Romero se, izgleda, našao u njemu.

 

Jedan od prošlogodišnjih intervjua snimljenih na GDCu 2011

 

 

U nedavnom intervjuu na Digital Trendsima, Romero je otvorio srce i izjavio kako novi trendovi u gamingu opasno streme prema prijenosnim platformama nove generacije. Pod ovime ne mislimo na PSVitu i 3DS nego tablete poput Appleovog iPada, te mobilne telefone tipa Samsung Galaxya i Apple iPhonea. Prema njemu, u casual gamingu postoji nevjerojatan potencijal za zaradu na lakim igrama sa socijalnim komponentama, te smatra kako će taj žanr, zajedno sa sve više prisutnim hardcore žanrom polako preuzeti dominaciju nad konzolama. To su, naravno, njegove predikcije za idućih 5 godina.

 

 

Što mi mislimo? Pa, iako džepni gaming preuzima veliki dio tržišta, i dalje ne vidimo razloga zašto kućne konzole ne bi zadržale svoj udio tržišta. Ništa, treba sjesti, ispeći kokice i čekati pet godina...pa nakon toga vidjeti je li bio Romero u pravu.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije