http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SVI ZADOVOLJNI?

Assassin's Creed tužba riješena izvan suda

assassins creed 3
Bizarna drama vezana uz Assassin's Creed i krađu ideja je konačno privedena kraju

UbiSoft, firma odgovorna za (među ostalim) Assassins's Creed serijal jučer je riješila parnicu sa autorom koji je tvrdio da igra krade ideje navedene u njegovoj knjizi. Podsjetimo se: John Beiswenger, autor naučno fantastičnog romana Link, tužio je UbiSoft zbog otimanja "njegove" ideje o uređaju pomoću kojeg pojedinac proživljava sjećanja svojih predaka. Da stvar bude idealna, Beiswenger nije mogao pronaći bolje vrijeme za tužbu. Sa nadolazećim E3om, kao i sve bližim datumom izlaska, svaka smetnja predviđenom planu mogla bi velikog izadavača koštati poprilične količine novca.

 

The trailer
 

 

Kako bi izbjegao nepotrebnu gužvu, UbiSoft je stvar riješio izvansudskom nagodbom. Ovo trenutno možda rješava stvari, no prema zakonu SAD-a svaki pravni proces prekinut izvansudskom nagodbom moguće je reaktivirati. Žalosna strana svega ovoga je kako ideju o proživljavanju tuđih sjećanja nije izmislio Beiswenger. U krajnjoj liniji, ako ste ikad gledali Kvantni skok (iliti Quantum Leap) dobro ćete znati o čemu pričamo. I što će se desiti sada? Igra će vjerojatno izaći, no pretpostavljamo kako ova priča definitivno nije završena. Naime, kada se novci potroše, treba nabaviti još, a za to postoje pravne institucije, zar ne?

 

Očekujemo još jednu "tužbu"...

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije