http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VELIKI PROBLEMI

Sonyeva kriza dotakla novo dno

sony
Stigle su jako loše vijesti za jednog od najjačih proizvođača konzola današnjice

Općenito je poznata činjenica kako Sonyju baš i ne ide. Naime, nekoliko poslovnih poteza i trend nepostojanja online servisa dobrih pola godine skoro je dotuklo sekciju Computer Entertainment. Rezultat toga je među ostalim i pad firme na međunarodnoj burzi. Konkretno, tvrtkina dionica dotakla je najnižu vrijednost od 1984.

 

Puno duha, slaba prodaja...

 

Konkretno, Sonyjeva dionica trenutno košta 1000 jena, što je otprilike 65 kuna. Prve vijesti iz Sonyja govore o tome kako će prvi potez biti otkaz za oko 10.000 radnika. New York Times je išao do te granice da objavi kako se Sony trenutno 'bori za život'. Naime, iako je brend Sony Playstation prozvan stabilnim i zdravim, radikalni potezi uštede nastupili su nakon očajne prodaje Vite. Naime, Sony je ove godine ugasio dvanaest developerskih studija, što je puno s obzirom da je prije toga pod vodu otišao samo jedan, i to davne 1994. godine. Studiji koji su zatvoreni su među ostalima oni odgovorni za M.A.G., SOCOM, Little Deviantse, Unit 13 i Pursuit Force.

 

Čini nam se kako dvojka neće izaći...

 

Kako će se Sony izvući iz ove krize, nepoznato je. Međutim, nekako nam se čini kako će veliku ulogu u tome igrati firmin uspjeh na ovogodišnjem Entertainment Expou, kao i potezi novog vodstva Sonyjevog Computer Entertainmenta.

 

 

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije