http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RECEIVER

Pucačina koja mijenja sve što ste mislili o FPS-ovima

Glock
Kreativne i neobične stvari ponekad i ne dolaze iz velikih firmi

Što treba napraviti kako bi FPS-ovi postali zanimljivi? Zar je za svaku novu igru postala konstanta grafički nadjačati prijašnju? Ili su developeri jednostavno odlučili ići lakšim putem i svakih par mjeseci igračima davati igre koje imaju za trećinu više poligona i za petinu manje gameplaya. Autori neobičnog naslova Overgrowth pod imenom Wolfire napravili su nemoguće te u tjedan dana razvili igru koju mnogi veliki developeri nisu mogli već desetljećima. A to je FPS koji je u svojim temeljima jednostavno - drukčiji. 

 


 

Prohod kroz Receiverove mehanike



Interesantna stvar vezana uz Receiver je način na koji igrač vrši interakciju s njime. Za početak, HUD ne postoji, već je zamijenjen kompleksnom interakcijom igrača i njegova oružja. Kao drugo, zdravlje u osnovnom obliku ne postoji, već doslovce umirete ako vas u vitalni dio tijela pogodi i jedan jedini metak. Kao treće, igra vas svaki put kada uspijete poginuti baca u drukčije aranžirani svijet. Ovo igri daje jedinstven osjećaj te u principu ponovno izumljuje pucačinu iz prvog lica. Ono što zapravo nas fascinira kod toga je da je Wolfire ovu igru napravio u tjedan dana kao dio natjecanja u izradi FPS-ova. Zbog čega velike korporacije ne mogu napraviti nešto makar slično u desecima godina koliko iznjedruju desetke generičkih vojnih šutera? Nije nam jasno, iskreno.

 



Napeto... :)



Oni koje ova igra zainteresira mogu posjetiti autorovu stranicu te je kupiti za 25 kuna. Ako ste kojim slučajem vlasnik 'zec-samuraj ekstravagance' Overgrowth, Reciever možete skinuti besplatno. Vjerujte nam, za cijenu jedne naručene pizze isplati se svjedočiti koliko kreativan FPS zapravo može biti.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije