http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

UBISOFT BEZ OBRAZLOŽENJA

Povijest se ponavlja: odgođena PC verzija Assassin's Creeda III

Kao i prije nekoliko proteklih izdanja iz franšize Assassin's Creed, Ubisoft je upravo odgodio PC verziju petog naslova u slavnom serijalu

Odmah po službenoj najavi igre, objavljen je i datum izdanja Assassins Creeda III; igra se na PC, platformama PlayStation 3 te Xbox 360 trebala pojaviti 31. listopada. To će se na kraju i dogoditi, no samo u slučaju verzije za Sonyjevu i Microsoftovu konzolu. PC verzija igre odgođena je što je već gotovo preraslo u negativnu tradiciju serijala i – da budemo iskreni – nije bilo potpuno neočekivano.

 

Svi vlasnici PC-a moći ga će zaigrati najranije 23. studenog ove godine. Iako se ne radi o značajnoj odgodi, pitanje je zašto se one konstantno ponavljaju sa svakim novim izdanjem u franšizi. Podsjećamo, Brotherhood se na tržištu trebao pojaviti u studenom 2010., a na kraju se pojavio u ožujku 2011., slično kao i posljednji Revelations čija je PC verzija stigla nekoliko mjeseci nakon verzija za konzole.

 

 

S obzirom na to da Ubisoft nije dao nikakvo objašnjenje odgode, mnogobrojni obožavatelji spekuliraju o čemu se radi ovaj put; neki tvrde da je Ubisoft igru odgodio kako bi poradio na zaštiti DRM koja će od igrača najvjerojatnije tražiti konstantnu online konekciju, a drugi da je PC verzija odgođena iz jednostavnog razloga - kako bi se prodao veći broj primjeraka za konzole koji su, naravno – skuplji.

 

Bilo kako bilo, činjenica je da je Ubisoft još jednom prekršio obećanje i PC verziju stavio u očigledno podređen položaj.

 

 

Assassin's Creed III na tržištu će se pojaviti i u verziji za nadolazeću Nintendovu konzolu Wii U, iako još nije poznato kada će se dogoditi njezin izlazak.

 

Marin Zdelar

 

Marin Zdelar

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije